Ernests Gulbis Barselonas pirmajā kārtā zaudē 212. raketei ungāram Fučovičam
Ernestam Gulbim pagaidām šī sezona nav diez ko veiksmīga.
Citi sporta veidi
2016. gada 19. aprīlis, 15:39

Ernests Gulbis Barselonas pirmajā kārtā zaudē 212. raketei ungāram Fučovičam

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien Spānijas pilsētā Barselonā notiekošā ATP "World Tour 500" sērijas pamatturnīra pirmās kārtas mačā trīs setos piekāpās ungāram Mārtonam Fučovičam, kurš atrodas ārpus ranga otrā simta un šo turnīru sāka vien no kvalifikācijas.

Gulbis zaudējumu piedzīvoja ar rezultātu 7-5, 4-6, 1-6, līdz ar to Latvijas tenisists turnīru noslēdza bez ATP pasaules ranga punktiem, neaizstāvot pērn Barselonas turnīrā nopelnītos 20 ranga punktus.

Latvijas tenisists cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas, bet pēdējo reizi uzvaru viņš guvis vien februāra vidū.

Tenisistam, kurš ATP rangā atrodas ārpus otrā simta, Gulbis nebija zaudējis vairāk nekā divus gadus, kad 2013.gada februārī Bergāmo "Challenger" turnīrā piekāpās polim Mihalam Pšišesnijam, kurš tobrīd bija 234.pozīcijā.

Spēli Gulbis sāka teicami, jau pirmajā geimā laužot Ungārijas sportista servi un pēcāk izvirzoties vadībā ar 2-0. Latvietis piektajā geimā tika pie vēl trim breikbumbām, bet nevienu no tām neizmantoja. Tomēr seta vidus Latvijas tenisistam bija neveiksmīgs, jo vispirms Fučovičs pirmo reizi šajā spēlē lauza Gulbja servi, panākot neizšķirtu 3-3, bet pēc tam ungārs vēlreiz nobreikoja pretinieku un panāca jau 5-3.

Latvijas sportists zaudēja četrus geimus pēc kārtas un bija tuvu tam, lai ciestu neveiksmi visā setā, taču devītajā geimā viņš saņēmās un tomēr spēja vēlreiz lauzt Fučoviča servi un pēcāk panākt arī izlīdzinājumu 5-5. Gulbis seta noslēgumu pārvērsa sev par labu, jo uzreiz pēc tam viņš atkal bija pārāks pie pretinieka serves un spēja gūt panākumu setā ar 7-5.

Līdzīgi kā pirmais, arī otrais sets aizritēja vētraini, jo pirmo sešu geimu laikā neviens no abiem tenisistiem nespēja gūt punktu pie savas serves. Pirmais septītajā geimā to paveica Fučovičs, kuram sekmīgāk padevās seta otra puse un kurš vēlreiz Gulbja servi lauza desmitajā geimā, izcīnot panākumu ar 6-4 un līdzsvarojot rezultātu visā mačā.

Izšķirošajā trešajā setā Gulbis vairs īsti nevarēja izrādīt pretestību un zaudēja pirmo piecus geimus pēc kārtas, kas latvietim deva vairs tikai teorētiskas izredzes vēl pacīnīties par uzvaru šajā mačā. Turpinājumā Gulbis tomēr izcīnīja punktu pie savas serves, taču nākamajā geimā atkal pārāks bija Fučovičs, kurš ar savu servi nodrošināja uzvaru setā un visā spēlē.

ATP pasaules rangā Gulbis ieņem 83.vietu, bet šī turnīra kvalifikāciju pārvarējušais Fučovičs atrodams vien 212.pozīcijā.

Gulbis līdz šim ar Fučoviču bija ticies vienu reizi, kad 2012.gadā pamanījās pretiniekam piecos setos piekāpties Deivisa kausa duelī. Tobrīd ungārs ATP rangā bija tikai sestajā simtā.

Zīmīgi, ka Fučovičs ATP turnīru pamatsacensībās nav spēlējis kopš pagājušā gada Barselonas turnīra, kad arī pārvarēja kvalifikāciju, bet pirmajā kārtā zaudēja krievam Andrejam Kuzņecovam.

Fučovičs 2010.gadā uzvarēja Vimbldonas junioru turnīrā, bet karjeras laikā augstu sasniegumu viņam nav, jo izcīnīti tikai divi "Challenger" raudzes tituli, turklāt abi iegūti 2013.gadā. Ungārs ATP līmeņa turnīros kopumā guvis uzvaru tikai vienā spēlē.

Otrajā kārtā Fučovičs tiksies ar serbu Viktoru Trociki, kurš turnīrā ir izlikts ar astoto numuru, bet ATP rangā viņš ir 24.vietā.

Gulbim Barselonā bija jāaizstāv pērn izcīnītie 20 ATP ranga punkti. Pirms gada viņš uz māla notiekošajā turnīrā bija brīvs no pirmās kārtas cīņas, bet otrajā kārtā ar 6-1, 2-6, 3-6 zaudēja francūzim Benuā Pēram.

Barselonā veiksmīgāko turnīru Gulbis aizvadīja 2014.gadā, kad tika līdz pusfinālam, kurā zaudēja japānim Kei Nišikori, savukārt vēl gadu iepriekš viņš apstājās astotdaļfinālā, bet 2010.gadā spēlēja ceturtdaļfinālā.

Gulbis iepriekšējo turnīru aizvadīja marta beigās, kad zaudēja Maiami "Masters 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā. Latvijas tenisistam sezonas pirmā puse bijusi neveiksmīga, jo viņš ATP pamatturnīros spējis izcīnīt tikai divas uzvaras deviņos mačos. Savukārt ņemot vērā arī kvalifikācijas turnīrus, Gulbis šosezon pēc otrdienas zaudējuma izcīnījis vien piecas uzvaras 14 cīņās.

LETA/Foto: AFP/LETA