foto: AP/Scanpix/LETA
Arī Krievijas vadošo bobsleja pilotu Kasjanovu izmeklē aizdomās par dopinga lietošanu
Alekandra Kasjanova (no labās) ekipāža Vasīlijs Kondratenko (pa kreisi), Aleksejs Zaicevs (otrais no kreisās) un Aleksejs Puskaševs atzīmē uzvaru pagājušās seoznas Pasaules kausa pēdējā posmā Phjončhanā.
Citi sporta veidi
2017. gada 23. novembris, 15:21

Arī Krievijas vadošo bobsleja pilotu Kasjanovu izmeklē aizdomās par dopinga lietošanu

LETA

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) disciplinārā komisija Denisa Osvalda vadībā ceturtdien izskata arī Krievijas bobsleja pilota Aleksandra Kasjanova lietu par viņa iespējamo saistību Soču dopinga skandālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka SOK trešdien atņēma Krievijas sportistam Aleksandram Tretjakovam 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu skeletonā. Visticamāk, pēc Tretjakova diskvalifikācijas par olimpisko čempionu kļūs Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim Tomasam Dukuram tagad pienākas bronzas godalga. Lēmums par medaļu pārdalījumu oficiāli jāpieņem Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF).

SOK komisija jau iepriekš skatīja Sočos divas zelta medaļas izcīnījušā Krievijas bobsleja pilota Aleksandra Zubkova un viņa stūmēju lietu, taču tajā lēmumi vēl nav pieņemti, savukārt šodien krievu mediji ziņo, ka tiek skatīta Kasjanova un viņa stūmēju Ilvira Huzina un Alekseja Puškarjova lietas.

Soču Olimpiādē Zubkovs ar stūmējiem Alekseju Vojevodu, Alekseju Ņegodailo un Dmitriju Truņenkovu, Sočos izcīnīja arī zelta medaļas četriniekos, kur otrā palika Oskara Melbārža ekipāža. Ja Zubkovu un viņa ekipāžu piemeklēs līdzīgs liktenis kā Krievijas skeletonistus un distanču slēpotājus, Melbārža četrinieks ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu arī kļūs par olimpisko spēļu čempioniem.

Arī divniekos uzvarēja Zubkovs un Vojevoda, kur ceturtie bija Kasjanovs un Maksims Belugins, savukārt piekto vietu ieņēma Latvijas ekipāža Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens. Ja Krievijas sportistu vaina arī šajā disciplīnā tiks pierādīta un divniekos Krievijas bobslejistiem medaļas tiks atņemtas, tad Melbārdim un Dreiškenam pienāksies bronzas godalgas.

Jau vēstīts, ka Tretjakovs, kā arī skeletoniste Jūlija Ņikitina, kura zaudēja bronzas medaļu, tāpat arī virkne citu Krievijas sportistu, tika turēti aizdomās par dopinga provju viltošanu Soču Olimpiādes laikā. Šīs lietas izskata speciāla SOK komisija Osvalda vadībā, pēc kuras rekomendācijām, SOK arī pieņēma lēmumu atņemt Tretjakovam medaļu.

Jau vēstīts, ka Krievija 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs triumfēja medaļu ieskaitē, tomēr jau gadu vēlāk Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgas komisijas izmeklēšanā, kuru vadīja kanādiešu jurists Ričards Maklarens, tika gūts apstiprinājums, ka Krievijā bija izveidota valsts atbalstīta dopinga sistēma, kulmināciju pārkāpumos sasniedzot tieši savās mājās notikušajās olimpiskajās spēlēs, kad virknei mājinieku sportistu tika nomainītas pozitīvas dopinga proves pret "tīrām" analīzēm.

SOK komisija prioritāri izmeklē to sportistu lietas, kuri varētu piedalīties Phjončhanas Olimpiādē.

Jau iepriekš līdzīgas soda sankcijas kā skeletonisti, saņēma vairāki Krievijas distanču slēpotāji, tostarp medaļas guvušie Aleksandrs Ļegkovs un Maksims Viļegžaņins, kuru rezultāti arī tika anulēti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās