foto: Sintija Zandersone/LETA
"Dinamo" lauž līgumu ar pieredzējušo krievu uzbrucēju Čistovu
Staņislavs Čistovs šosezon septiņās spēlēs "Dinamo" sastāvā vidēji mačā nospēlēja nedaudz vairāk par astoņām minūtēm.
Citi sporta veidi
2017. gada 23. novembris, 14:39

"Dinamo" lauž līgumu ar pieredzējušo krievu uzbrucēju Čistovu

LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien pēc abpusējas vienošanās lauzusi līgumu ar pieredzējušo krievu uzbrucēju Staņislavu Čistovu, vēsta klubs.

Čistovs šosezon septiņās spēlēs "Dinamo" sastāvā vidēji mačā nospēlēja nedaudz vairāk par astoņām minūtēm un ar rezultativitāti neizcēlās.

Šo sezonu 34 gadus vecais Čistovs iesāka Maskavas "Spartak" komandā, tomēr pēc viena mača tika nosūtīts uz Krievijas Augstākās līgas (VHL) vienību Voskresenskas "Himik", kur deviņos mačos izcēlās ar diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekš Čistovs KHL pārstāvējis Jaroslavļas "Lokomotiv", Jekaterinburgas "Avtomobilist", Čeļabinskas "Traktor" un Magņitogorskas "Metallurg" vienības.

2001.gadā viņš ar ļoti augsto, piekto, numuru tika izvēlēts Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, pasaules spēcīgākajā līgā ar Anaheimas "Mighty Ducks" (vēlāk arī "Ducks") un Bostonas "Bruins" komandām aizvadot 217 spēles, kurās izcēlās ar 23 vārtu guvumiem un 44 rezultatīvām piespēlēm.

Čistovs kļuvis par pasaules čempionu gan U-18, gan U-20 vecuma grupās, tomēr Krievijas pieaugušo izlasē pasaules meistarsacīkstēs līdz šim nekad nav spēlējis.

Rīgas "Dinamo" ar 22 punktiem 33 spēlēs ir pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā. Piektdien rīdzinieki Jekaterinburgā pret vietējo "Avtomobilist" uzsāks četru izbraukuma spēļu sēriju.

Jau ziņots, ka ceturtdien rīdzinieku rindas papildināja Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts.

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturtdien 25 spēlētāju sastāvā devās četru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma spēļu sērijā, komandā esot arī uzbrucējam Rihardam Bukartam, par kura pievienošanos komandai tika paziņots vien ceturtdien.

Tāpat sastāvā ir arī pamatvārtsargs Jānis Kalniņš, kurš slimības dēļ izlaida iepriekšējo spēli.

Latvijas klubs izbraukuma sēriju sāks piektdien pret Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet turpinājumā spēlēs ar Magņitogorskas "Metallurg", Čeļabinskas "Traktor" un Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" komandu, kuru pārstāv Kristaps Sotnieks.

Zīmīgi, ka tieši ar šīm komandām rīdzinieki tikās šonedēļ noslēgtajā četru mājas spēļu sērijā, izcīnot divas uzvaras.

Savainojumu dēļ mājās paliks aizsargi Uvis Balinskis un Ansi Salmela, kā arī uzbrucēji Koltons Gilīss, Denijs Kristo, Vitālijs Pavlovs un Nikolajs Žerdevs. Savukārt uzbrucējs Georgs Golovkovs spēļu prakses iegūšanai ir nosūtīts uz fārmklubu "Liepāja"/"Optibet".

Jau vēstīts, ka Kristo traumu guva iepriekšējā mačā pret "Avtomobilist", kad viņam trāpīja ripa, tāpēc komandas otram rezultatīvākajam spēlētājam būs jāizlaiž vairākas nedēļas. Tāpat pirmo spēli viena mača diskvalifikācijas dēļ būs jāizlaiž Brendonam Makmilenam.

Izbraukumā sērijā devās trīs vārtsargi - Jānis Kalniņš, Mants Armalis un Antons Naumovs; astoņi aizsargi - Nerijus Ališausks, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Karls Stolerijs, Pauls Svars un Kristaps Zīle; kā arī 14 uzbrucēji - Oskars Batņa, Māris Bičevskis, Rihards Bukarts, Lauris Dārziņš, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Ņikita Jevpalovs, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilens, Gints Meija, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs un Gunārs Skvorcovs.

Rīgas komanda ar 22 punktiem 33 spēlēs joprojām ieņem pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpalikdama desmit punktus. Savukārt visas līgas kopvērtējumā priekšpēdējā vietā esošā Hantimansijskas "Jugra" apsteidz Latvijas vienību par pieciem punktiem.