foto: Ieva Lūka/LETA
Andrejs Rastorgujevs olimpisko sezonu sāk ar ļoti neveiksmīgu šaušanu
Latvijas biatlona līderis Andrejs Rastorgujevs IBU kausā sezonu iesācis ne pārāk sekmīgi.
Citi sporta veidi
2017. gada 23. novembris, 13:18

Andrejs Rastorgujevs olimpisko sezonu sāk ar ļoti neveiksmīgu šaušanu

LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien pieļāva piecas kļūdas šaušanā un ieņēma 24.vietu IBU kausa pirmā posma desmit kilometru sprinta distancē.

Rastorgujevs šaušanā guļus neaizvēra divus mērķus, bet šaušanā stāvus kļūdījās trīs reizes. Latvietim trasē bija sestais ātrākais solis.

Sprintā uzvaru izcīnīja francūzis Emiljēns Žaklīns, kurš nesašāva vienu mērķi un distanci veica 25 minūtēs un 26,1 sekundē, bet Rastorgujevs viņam zaudēja minūti un 46,9 sekundes.

Otrais ar trim kļūdām šaušanā bija vācietis Johanness Kīns, kurš uzvarētājam zaudēja 5,7 sekundes, bet trešajā vietā ar diviem nesašautiem mērķiem bija krievs Aleksejs Sļepovs, kurš bija vēl 2,4 sekundes lēnāks.

Tikmēr Aleksandrs Patrijuks ar trim kļūdām ieņēma 53.vietu, Oskars Muižnieks ar pieciem nesašautiem mērķiem bija 71.pozīcijā, bet veterāns Ilmārs Bricis neaizvēra sešus mērķus un ierindojās 92.pozīcijā 128 biatlonistu konkurencē.

Tikmēr sievietēm 7,5 kilometru sprinta distancē Baiba Bendika ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 35.vietu, bet Ieva Pūce, kura arī veica četrus soda apļus, palika 82.pozīcijā starp 97 finišu sasniegušajām dalībniecēm.

Šaušanā guļus Bendika nopelnīja vienu soda apli, kas tobrīd deva 27.vietu, bet stāvus šaušanā latviete kļūdījās trīs reizes.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Uļjana Kaiševa no Krievijas, kura šāva nekļūdigi, finišu sasniedzot 21 minūtē un 49,8 sekundēs, kamēr Bendika viņai zaudēja trīs minūtes un 7,1 sekundi.

Otrā palika norvēģiete Tekla Brūnlī, kura uzvarētājai zaudēja 41,9 sekundes, bet vēl par 36,9 sekundēm lēnāka bija cita krieviete Olga Jakušova.

Tiesa, ceturtdien biatlonistiem bija jāsaskaras ar skarbiem apstākļiem, jo sacensību norises vietā valdīja pamatīgs vējš un migla. "Šīs dienas vēja un miglas loterijā man neveicās. Bija grūti saskatīt mērķus!" savā tvitera kontā ierakstījusi Bendika.

Svētdien Estešundā, Zviedrijā, sāksies Pasaules kausa sezona, kuras kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā norisināsies Ziemas olimpiskās spēles. Iepriekšējā sezonā Latvijas vīriem tika nodrošinātas divas vietas olimpiskajās spēlēs, bet Bendikai par ceļazīmi uz Olimpiādi jācīnās vēl šajā sezonā.