foto: Sintija Zandersone/LETA
Starp Komorām un Taizemi - Latvijas futbola izlase FIFA rangā nokritusi uz 131. vietu
FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pēdējā spēle starp Latvijas un Andoras valstsvienībām "Skonto" stadionā.
Futbols
2017. gada 23. novembris, 13:03

Starp Komorām un Taizemi - Latvijas futbola izlase FIFA rangā nokritusi uz 131. vietu

LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi divas pozīcijas un atrodama 131. vietā.

Septembra rangā Latvijas izlase piedzīvoja kritumu ar 17 vietām un nokrita līdz rekordzemajai 148. pozīcijai, bet oktobrī atguva 19 pozīcijas un ieņēma 129. vietu.

Mēneša laikā Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles. Vispirms Latvija neoficiālajā pārbaudes spēlē, kas netiek skaitīta FIFA rangā, ar 0:2 piekāpās 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra dalībniecei Saūda Arābijai, bet nākamajā mačā dramatiskā galotnē ar 3:4 atzina Kosovas pārākumu.

Saūda Arābija rangā saglabājusi savu 63. vietu, bet Kosova par deviņām pozīcijām pacēlusies uz dalītu 174. vietu.

Latvijas kontā ir 233 punkti, kas ir tikpat, cik pirms mēneša. Virs Latvijas rangā atrodas Komoru salas, bet zem - Taizeme.

Tieši pirms gada pērn novembrī Latvijas izlase rangā atradās 112. vietā.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45. vieta, kas tika sasniegts 2009. gadā.

Tikmēr FIFA ranga pirmajā pieciniekā nav izmaiņu. Līderes godu trešo mēnesi pēc kārtas saglabājusi pasaules čempione Vācija, kurai seko Brazīlija. Trešā ir Eiropas čempione Portugāle, kam seko Argentīna un Beļģija.

Par divām vietām uz sesto pozīciju pakāpusies Spānijai, kas uz septīto vietu nobīdījusi Poliju. Pirmajā desmitniekā atgriezusies Šveice, kas par trim vietām pakāpusies uz astoto pozīciju, bet Francijai divu vietu kritums un devītā pozīcijā. Labāko desmitnieku noslēdz Čīle, kas nekvalificējās Pasaules kausa finālturnīram un rangā zaudējusi vienu pozīciju.

Portugāle un Šveice bija Latvijas izlases pretinieces Pasaules kausa kvalifikācijas apakšgrupā. Vēl Latvija spēlēja ar Ungāriju, kas saglabājusi 53. vietu, Fēru salas paliek 95. pozīcijā, bet Andora par piecām pozīcijām pakāpusies uz 139. vietu.

No Baltijas valstīm pārliecinoša līdere ir Igaunija, kas par četrām vietām noslīdējusi uz dalītu 84. pozīciju, bet Lietuva par trim vietām atkāpusies uz dalītu 148. pozīciju.

Mēneša laikā lielāko kāpumu veikusi Ziemeļkorejas izlase, kas par 18 vietām pacēlusies uz 114. pozīciju, kamēr lielākais kritums rangā bijis Laosai, kas par 22 vietām atkāpusies uz 184. pozīciju.