foto: BNS Foto/Scanpix/LETA
Lietuvas basketbola līga turpmāk sadarbosies ar Ķīnu
Šosezon Lietuvas basketbola līgā spēlē arī vairāki Latvijas basketbolisti, tostarp mūsu izlases spēlētājs Žanis Peiners (attēlā pa vidu) ir viens no balstiem vicelīderu Panevēžas "Lietkabelis" rindās.
Basketbols
2017. gada 22. novembris, 22:09

Lietuvas basketbola līga turpmāk sadarbosies ar Ķīnu

LETA

Lietuvas Basketbola līga (LBL) trešdien kļuvusi par pirmo starptautisko turnīru, kas ticis pie sadarbības līguma ar Ķīnas Basketbola asociāciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abu pašu vienošanās iekļauj kopēja pirmssezonas turnīra rīkošanu, treniņnometnes un dalīšanos pieredzē.

"Ķīnā ir traka interese par basketbolu," paudis LKL prezidents Remigijs Milašis. "Mūsu tuvāko gadu mērķis ir padarīt LKL plašāk zināmu pasaulē un šis ir milzīgs solis uz priekšu."

Lietuvas basketbola speciālists Jons Kazlausks pašlaik trenē vienu no vadošajām Ķīnas vienībām Guandunas "Southern Tigers", bet viens no valsts labākajiem basketbolistiem Donāts Motejūns spēlē Šadongas "Golden Stars".

"Bija gandarījums dzirdot Ķīnas Basketbola asociācijas pārstāvjus sakām, ka šī viņiem ir svarīga diena," izteikusies Lietuvas vēstniece Ķīnā Ina Marčuļonīte. "Viņi zina Lietuvu kā nozīmīgu basketbola valsti. Zinām, ka daudzas valstis izrādījušas vēlmi noslēgt līdzīgu sadarbību, bet Lietuva spējusi to paveikt pirmā."

Tēmas