Hokeja izlases treniņos nevarēs redzēt Pujacu
Girgensons Latvijas hokeja izlases treniņiem pievienosies nākamās nedēļas sākumā; traumas dēļ nepalīdzēs Pujacs.
Hokejs
2016. gada 19. aprīlis, 20:16

Hokeja izlases treniņos nevarēs redzēt Pujacu

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons Latvijas izlases treniņiem pievienosies nākamās nedēļas sākumā, savukārt traumas dēļ izlasei nevarēs palīdzēt pieredzējušais aizsargs Georgijs Pujacs, otrdien sacīja valstsvienības menedžeris Juris Štāls.

Jau ziņots, ka Girgensons ir apliecinājis vēlmi palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā Maskavā un viņš ar nepacietību tiek gaidīts komandā.

Pagaidām vēl nav zināms datums, kad Girgensons aizvadīs pirmo treniņu pirms pasaules čempionāta, taču tas tiek gaidīts nākamajā nedēļā. "Viņš 24. vai 25.aprīlī ielidos Latvijā un tad jau būs pieejams arī izlasei," norādīja Štāls.

Girgensons šosezon Bufalo "Sabres" komandas sastāvā 71 regulārā čempionāta spēlē guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot neitrālu lietderības rādītāju.

Turnīra tabulā Bufalo komanda ar 82 spēlēs izcīnītu 81 punktu ierindojās septītajā vietā Atlantijas okeāna divīzijā, savukārt Austrumu konferencē "Sabres" palika 14.pozīcijā. Stenlija kausa izcīņā "Sabres" netika jau piekto gadu pēc kārtas, tomēr tā ir ievērojami progresējusi salīdzinājumā ar iepriekšējām divām sezonām, kad guva attiecīgi 52 un 54 punktus, paliekot pēdējā pozīcijā visā līgā.

"Sabres" rindās Girgensons spēlēja trešo gadu un pēc šīs sezonas hokejistam noslēdzas līgums ar Bufalo klubu. Pērn, kad "Sabres" komandu trenēja bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē iemeta 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

Komentējot arī citu hokejistu iespējas pievienoties izlasei, Štālam bija arī nepatīkamas ziņas, jo izlasei traumas dēļ nevarēs palīdzēt pieredzējušais aizsargs Georgijs Pujacs, kurš ar Banskas Bistricas "05 iClinic" komandu cīnās Slovākijas čempionāta finālā.

"Cik man zināms, Pujacs pēdējā izslēgšanas turnīra spēlē ir guvis traumu un izlasē viņa šoreiz nebūs," skaidroja Štāls.

Slovākijas čempionāta finālsērijā "05 iClinic", kuru pārstāv arī uzbrucējs Lauris Bajaruns, pēc četriem mačiem spēlē neizšķirti 2-2 ar "Nitra" hokejistiem.

Tāpat nav skaidrības par pieredzējušo aizsargu Aleksandra Jerofejeva un Krišjāņa Rēdliha iespējām tikt uz pasaules čempionātu. Jerofejevs guva traumu pārbaudes spēlē, savukārt Rēdlihs atlabst pēc janvāra sākumā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Rīgas "Dinamo" sastāvā gūtā savainojuma.

"Par Jerofejevu vēl skatīsimies, jo vēl pastāv iespēja, ka viņš pagūs atgūties, savukārt Krišjānis Rēdlihs trešdien plāno otro reizi vilkt kājās slidas un pamēģināt, kādas ir sajūtas slidojot. Pēc tam arī redzēs, vai viņš spēs palīdzēt vai tomēr nē," atklāja Štāls.

Rēdlihs jau pirms kāda laika mēģinājis slidot, tomēr tad traumētā kāja vēl sāpējusi.

Traumas dēļ izlasē nebūs arī vārtsarga Ivara Punnenova, kurš piektdien pārbaudes spēlē pret Baltkrieviju iedzīvojās potītes savainojumā un vēl spēles gaitā tika nomainīts. "Viņam gatavošanās pasaules čempionātam diemžēl ir noslēgusies," apstiprināja izlases menedžeris.

Štāls arī piebilda, ka trešdien izlases treniņiem pievienosies vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš pirms nedēļas kopā ar "Lugano" komandu kļuva par Šveices čempionāta sudraba medaļnieku. Neraugoties uz komandas zaudējumu finālsērijā, Merzļikins aizvadīja ļoti labu sezonu. Izslēgšanas spēļu turnīrā viņš 15 spēlēs ielaida vidēji 2,32 ripas mačā un atvairīja 93,58% metienu, kas bija labākais rādītājs līgā, savukārt regulārajā čempionātā viņš 44 mačos atvairīja 92,23% metienu, kas bija otrs labākais rādītājs līgā, vidēji mačā ielaižot 2,76 ripas.

Pagaidām vēl nav skaidrības, vai izlasei varētu pievienoties pieredzējušais uzbrucējs Aleksejs Širokovs, kurš Aļmetjevskas "Ņeftjaņik" sastāvā cīnās par Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionu titulu. "Par Širokovu īsti nevaru pateikt ne jā, ne nē. Viss atkarīgs no vairākiem faktoriem, arī no tā, kādā kondīcijā ir spēlētājs. Par tiem hokejistiem, kuriem sezona vēl notiek klubos, konkrētu atbildi vēl nevaram sniegt, jo hokejs tomēr ir traumatisks sporta veids, tajā viss kas var notikt," piebilda Štāls.

Širokovs un "Ņeftjaņik" pēc pirmdien gūtā panākuma ir vienas uzvaras attālumā no VHL čempionu titula.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases hokejisti aizvadītajā nedēļā "Arēnā Rīga" aizvadīja divas pārbaudes spēles Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā pret Baltkrieviju, vispirms ciešot zaudējumu ar 1:3, bet tad emocijām bagātā mačā revanšējoties ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā.

Savukārt vēl pirms tam Latvijas izlase EHC divās spēlēs viesos ar 6:4 un 4:3 pārspēja Dāniju.

Kā zināms, otrdien no izlases treniņiem tika atbrīvoti aizsargs Ričards Birziņš un uzbrucējs Toms Andersons.

Turpinot gatavošanos čempionātam, Latvijas izlase šonedēļ divās spēlēs piektdien un sestdien tiksies ar Vāciju, savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs aprīļa un maija mijā vienība izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA