foto: Gints Jankovskis
"Kurbada" hokejisti IIHF Kontinentālā kausa trešajā kārtā zaudē "Junostj"
Latvijas čempionei atspēlēties šajā mačā neizdevās.
Hokejs
2017. gada 18. novembris, 19:43

"Kurbada" hokejisti IIHF Kontinentālā kausa trešajā kārtā zaudē "Junostj"

LETA

Latvijas čempione hokejā "Kurbads" sestdien Dānijā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa izcīņas trešās kārtas otrajā spēlē ar 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) piekāpās Baltkrievijas vicečempionei Minskas "Junostj".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

HK "Kurbads" Kontinentālā kausa 3. kārtā spēkojas ar Minskas "Yunost"

gallery icon
39

Latvijas komandas labā vārtus iemeta Toms Bluks un Edgars Brancis.

Baltkrievijas komandai šajā mačā piederēja pārsvars un tā vārtiem uzbruka vairāk. Tiesa, mača rezultāts tika atklāts vien 32.minūtē, kad "Junostj" vienību vadībā izvirzīja Aleksandrs Kogaļevs, tomēr dažas minūtes vēlāk Bluks panāca izlīdzinājumu. Neizšķirts uz tablo gan neturējās ilgi, jo vien nepilnu minūti pēc "Kurbada" vārtu guvuma Minskas komandu no jauna vadībā izvirzīja Maksims Parfejevecs.

Latvijas čempionei atspēlēties šajā mačā neizdevās, turklāt noslēdzošajā trešdaļā "Junostj" guva divus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā jau ar 4:1.

Mača 55.minūtē Brancis vienus vārtus atspēlēja, bet cīņas likteni tas nemainīja.

Otrā dienas mačā plkst.20.45 Latviešu vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Lielbritānijas komanda Šefīldas "Steelers" tiksies ar mājinieci Rungstedas "Seier Capital".

Kā vēstīts, pirmajā mačā "Kurbads" ar rezultātu 8:4 pārspēja "Seier Capital", bet "Junostj" ar 7:1 uzvarēja "Steelers".

Turnīra noslēgumā Latvijas komanda spēkosies ar Šefīldas vienību.

Grupas divas labākās komandas iekļūst IIHF Kontinentālā kausa finālā, kas notiks nākamā gada 12.-14.janvārī.

"Junostj" ar divās spēlēs iegūtiem sešiem punktiem ir pirmajā vietā, kamēr "Kurbads" ir trīs punkti. Bez punktiem pagaidām ir "Seier Capital" un "Steelers", taču tās pagaidām aizvadījušas tikai vienu maču.

Jau vēstīts, ka "Kurbads" pirms nepilna mēneša IIHF Kontinentālā kausa izcīņas otrās kārtas turnīrā savā laukumā izcīnīja trīs uzvaras trijos mačos. Vispirms ar rezultātu 5:2 tika pārspēta Polijas komanda "Tychy", pēc tam ar 8:1 sagrauts Ukrainas klubs "Donbass", bet noslēdzošajā mačā tika gūta virsroka ar 2:1 pār Igaunijas čempioni "Narva".

Gatavojoties otrās kārtas turnīram Latvijas čempione pastiprināja savas rindas, komandai piesaistot pieredzējušos Jāni Spruktu un Mārtiņu Cipuli, kuri joprojām ir "Kurbada" rindās un spēlēs arī turnīrā Dānijā. Tikmēr vienības šīs sezonas uzbrukuma līderis ir Sandis Zolmanis, kurš ar 19 punktiem (8+11) ir OHL trešais rezultatīvākais spēlētājs, pagājušajā nedēļā piedzīvojot arī debiju Latvijas izlasē, kas uzvarēja Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā Francijā.

Aleksandra Macijevska trenētais "Kurbads", kas šosezon savas mājas spēles aizvada kluba jaunuzceltajā hallē Rumbulā, "Optibet" Hokeja līgā (OHL) 12 mačos ir izcīnījis septiņas uzvaras, ar 22 punktiem ieņemot trešo vietu, līderei "Liepāja"/"Optibet" zaudējot deviņus punktus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Minskas "Junostj" ir viena no titulētākajām komandām Baltkrievijā, jo pie valsts čempiones titula tikusi septiņas reizes. Pērn pēc uzvaras Baltkrievijas čempionāta regulārajā turnīrā "Junostj" finālsērijā atzina Grodņas "Ņeman" pārākumu, līdz ar to paliekot bez vietas IIHF Čempionu līgā, taču tiekot pie iespējas startēt Kontinentālajā kausā.

"Junostj" ar 51 punktu 19 spēlēs ir Baltkrievijas čempionāta līdere, bet tai punktu zaudē Soļigorskas "Šahtar". Minskas komanda šobrīd ir desmit spēļu uzvaru sērijā, jo guvusi panākumus deviņās Baltkrievijas čempionāta spēlēs pēc kārtas, kā arī piektdien bija pārāka Kontinentālā kausa mača.

Komandā ir vairāki hokejisti, kuri karjeras laikā spēlējuši Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Minskas "Dinamo". Jau trešo gadu komandā spēlē arī kanādietis Daniels Korso, kurš aizvadījis vairākas sezonas Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kā arī vadošās Eiropas hokeja līgās.

Dažādos laikos, bet neviens ilgāk par vienu sezonu, komandu pārstāvējuši deviņi Latvijas hokejisti - Edgars Masaļskis, Kaspars Saulietis, Miķelis Rēdlihs, Ēriks Ševčenko, Armands Bērziņš, Igors Bondarevs, Edvīns Silavnieks, Edgars Uļeščenko un Sergejs Višegorodcevs.

Vēl divas finālistes šonedēļ noskaidrosies E apakšgrupas turnīrā Itālijā, kur vietējā "Ritten Sport" uzņems Grenobles "Bruleurs de Loups" no Francijas, Astanas "Nomad" no Kazahstānas un Ungārijas vienību Miškolcas "Jegesmedvek", kas līdzīgi kā "Kurbads", pārvarēja otro kārtu.

Iepriekšējā sezonā par šī turnīra čempioni kļuva Lielbritānijas hokeja klubs Notingemas "Panthers", kas finālā pieveica "Ritten Sport" ar latviešu uzbrucēju Jāni Spruktu sastāvā.

Tikmēr pagājušā gada Latvijas čempione "Liepāja" otrās kārtas turnīrā palika otrajā vietā, zaudējot "Panthers" vienībai un netiekot uz trešo kārtu.