foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Daugaviņš un Kulda nopelna punktus par rezultatīvām piespēlēm
Kaspars Daugaviņš (#16) uzklausa trenera Pētera Skudras norādes.
Hokejs
2017. gada 18. novembris, 21:51

Daugaviņš un Kulda nopelna punktus par rezultatīvām piespēlēm

LETA

Latvijas hokeja izlases hokejisti Artūrs Kulda un Kaspars Daugaviņš sestdien atzīmējās ar rezultatīvām piespēlēm, taču viņu pārstāvētajām komandām bija mainīgas sekmes Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kulda un Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda cieta sagrāvi pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto līgas līderi Sanktpēterburgas SKA, kamēr Daugaviņš un Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra, pārspēja Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenēto Toljati "Lada", kurai traumas dēļ joprojām nevar palīdzēt Kristaps Sotnieks.

"Kuņluņ Red Star" savās mājās kapitulēja SKA vienībai ar rezultātu 1:8 (0:2, 1:3, 0:3), ciešot jau piekto zaudējumu pēc kārtas un devīto pēdējos desmit mačos.

Kulda nopelna punktu par rezultatīvu piespēli - video:

SKA pirmajā periodā minūtes laikā iemeta divas ripas, bet otrās trešdaļas sākumā Ķīnas klubs vienu ripu atspēlēja, kad pēc Kuldas un Konstantīna Makarova piespēlēm vārtus iemeta Brendons Ips.

Tomēr arī turpinājumā liels pārsvars piederēja viesiem, kuri beigās izcīnīja savu otro pārliecinošāko uzvaru sezonā, jo septembrī ar 9:1 sagrāva Hantimansijskas "Jugra".

SKA rindās šosezon ar trešo "hat-trick" izcēlās Iļja Kovaļčuks, kurš ar 23 gūtiem vārtiem ir līgas otrs labākais snaiperis.

Tikmēr Kulda spēlēja 18 minūtes un 27 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un izpildīja trīs spēka paņēmienus.

Viņš šosezon 25 spēlēs ir izcēlies ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt "Torpedo" mājās ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja "Lada" komandu, pārtraucot divu zaudējumu sēriju, bet pretiniekiem sagādājot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Kaspars Daugaviņš asistē komandas biedram - video:

Daugaviņš spēles ceturtajā minūtē asistēja Jegoram Duginam, kurš atklāja rezultātu, bet 25.minūtē Semjons Valuiskis atjaunoja neizšķirtu. Tomēr vēl pēc četrām minūtēm Sergejs Kosticins vairākumā atkal izvirzīja vadībā "Torpedo", bet punktu mačam pielika Deniss Paršins, kurš 45.minūtē panāca 3:1.

Daugaviņš spēlēja 20 minūtes un 39 sekundes, kas bija ilgākais laiks starp "Torpedo" uzbrucējiem. Viņš reizi meta pa vārtiem un uzvarēja četros no desmit iemetieniem.

Šosezon Latvijas izlases kapteinis KHL čempionātā 34 spēlēs ir guvis sešus vārtus un atdevis desmit rezultatīvas piespēles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tikmēr citā mačā Vladivostokas "Admiral", bez traumu guvušā kapteiņa Oskara Bārtuļa sastāvā, savās mājās ar 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja Minskas "Dinamo".

Jau vēstīts, ka Bārtulis savainojumu guva iepriekšējā mačā, kad nospēlēja tikai pirmo periodu.

"Admiral" rindās divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Damirs Žafjarovs, bet vārtsargs Ivans Naļimovs atvairīja 40 pretinieku metienus, otro reizi sezonā paliekot "sausā".

Savukārt Maskavas "Dinamo", kurai savainojuma dēļ joprojām nepalīdz Mārtiņš Karsums, viesos pēcspēles metienos ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Habarovskas "Amur".

"Amur" bija tuvu zaudējumam jau pamatlaikā, taču četras sekundes pirms tā beigām Bogdans Potehins panāca izlīdzinājumu, tomēr "bullīšos" maskaviešiem uzvaru nodrošināja Vladislavs Jefremovs, viesiem svinot trešo panākumu pēc kārtas.

Pie "sausajām" uzvarām tikmēr tika arī Maskavas "Spartak" un Magņitogorskas "Metallurg". Maskavieši mājās ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Čeļabinskas "Traktor", kas otrdien viesosies Rīgā, bet "magņitka" pretinieku laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ".

Zīmīgi, ka Magņitogorskas komanda otro spēli pēc kārtas savos vārtos neielaida nevienu ripu, jo ceturtdien ar 3:0 viesos uzvarēja Rīgas "Dinamo". Sestdien uzvarētāju vārtsargs Vasīlijs Košečkins atvairīja 39 pretinieku metienus, otro reizi sezonā paliekot nepārspēts.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 90 punktiem 34 mačos ir SKA, savukārt 67 punkti ir Maskavas CSKA rēķinā, bet vēl par trim punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit.

Tikmēr Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 51 punktu ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" ar 49 punktiem nu ir devītā. Savukārt konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 20 punktiem 31 mačā. Rīdzinieki svētdien uzņems Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 59 punktiem 31 mačā ir Kazaņas "Ak Bars" vienība, kas par punktu apsteidz 32 cīņas aizvadījušās Omskas "Avangard" un Astanas "Baris" komandas, bet vēl punkts mazāk ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" rēķinā.

Tikmēr Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda ar 42 punktiem ir desmitā, kamēr Vladivostokas "Admiral" ar 36 punktiem atrodas 12.pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 27 punktiem ir Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.