foto: Viesturs Lācis/Bobslejs.lv
Leldei Priedulēnai paredzētās skeletona sacensības pārceltas uz sestdienu
Lelde Priedulēna šosezon sacensībās piedalās ar pārrautām ceļgala krusteniskajām saitēm.
Citi sporta veidi
2017. gada 17. novembris, 21:40

Leldei Priedulēnai paredzētās skeletona sacensības pārceltas uz sestdienu

LETA

Piektdien paredzētās Pasaules kausa skeletonā otrā posma dāmu sacensības, kurās jāpiedalās arī latvietei Leldei Priedulēnai, laikapstākļu dēļ pārceltas uz sestdienu.

Dāmu skeletonistēm pirmais brauciens bija paredzēts plkst.21, bet Pārksitiju piemeklējis sniegputenis, līdz ar to sacensības pārceltas uz sestdienu.

Pārcelto sacensību pirmā brauciena sākums paredzēts sestdien plkst.19.30 pēc Latvijas laika, bet otrais brauciens sāksies plkst.22.30.

Līdz ar dāmu sacensību pārcelšanu, mainījies otrā brauciena sākums kungiem. Pirmais brauciens sestdien norisināsies kā plānots plkst.21 pēc Latvijas laika, bet otrais brauciens pārcelts par 45 minūtēm un sāksies plkst.23.30.

Zīmīgi, ka vēlāk piektdien paredzētas arī Pasaules kausa bobslejā četrinieku sacensības, bet pagaidām par to pārcelšanu netiek ziņots.

Priedulēna, kura cenšas kvalificēties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, sezonu sāka pirms nedēļas ar 16.vietu Leikpleisidas trasē aizvadītajā Pasaules kausa pirmajā etapā. Latviete pēc pirmā brauciena bija desmitā, taču otrajā viņa kļūdījās un summā noslīdēja sešas pozīcijas zemāk. Tikmēr uzvaru sezonas startā izcīnīja austriete Janīna Floka.

Latvijas skeletonistei šī sezona būs ļoti grūta, jo augustā viņa, treniņā pildot ikdienišķu vingrinājumu, pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Tomēr sportiste izlēma neveikt operāciju, jo citādāk gaidāmajā sezonā nebūtu cerību startēt.

Kvalifikācija skeletonā olimpiskajām spēlēm noslēgsies janvāra vidū pēc veiktiem septiņiem Pasaules kausa posmiem, kad Nāciju rangs četrgades nozīmīgākajam notikumam noteiks 20 dalībnieces. Divas valstis varēs pieteikt pa trim dalībniecēm, četras pa divām, bet septiņas - pa vienai.

Aizvadītajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Priedulēna ieņēma septīto vietu. Sešos no astoņiem posmiem viņa iekļuva pirmajā desmitniekā, bet labākie rezultāti bija divas piektās vietas Altenbergā un Kēnigszē. Savukārt olimpiskajā Phjončhanas trasē latviete ieņēma 14.vietu.

2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs Priedulēna ierindojās dalītā 14.vietā, toreiz starp dalībniecēm iekļūstot pēc vietu papildus sadales.

Priedulēnai karjerā veiksmīgākā bija aizpagājušā sezona. Līdz tam viņa Pasaules kausā nebija tikusi augstāk par 12.vietu, tomēr 2015./16.gada sezonā regulāri iekļuva sešiniekā, kā arī triumfēja pasaules junioru čempionātā.

Tikmēr vīriem Pasaules kausa sezonas otrā posma sacensības paredzētas sestdien. Pirmajā etapā Leikpleisidā titulētais Martins Dukurs izcīnīja uzvaru, bet Tomass Dukurs ieņēma sesto vietu.

Tāpat Pārksitijā pirmās divas Pasaules kausa sacensības aizvadīs bobsleja četrinieki ar divu Latvijas ekipāžu līdzdalību, pirmo reizi sacenšoties piektdien, kad Latvijā jau būs nakts uz sestdienu, bet otro reizi startējot dienu vēlāk.