foto: AP/Scanpix/LETA
Girgensona "Sabres" izlaiž divu vārtu pārsvaru un pagarinājumā zaudē "Penguins"
Girgensons laukumā pavadīja nedaudz vairāk par desmit minūtēm un punktus neguva.
Hokejs
2017. gada 15. novembris, 08:49

Girgensona "Sabres" izlaiž divu vārtu pārsvaru un pagarinājumā zaudē "Penguins"

LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā nenoturēja divu vārtu pārsvaru un izbraukumā ar 4:5 (2:1, 2:2, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās pašreizējai Stenlija kausa īpašniecei Pitsburgas "Penguins".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Evandera Keina un Sema Reinhārta precīzajiem metieniem "Sabres" pirmās trešdaļas laikā izvirzījās vadībā ar 2:0. Lai arī 19 sekundes pirms pirmā perioda beigām Patriks Hornkvists samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, Džeks Aikels jau otrā perioda 16.sekundē panāca 3:1.

Noturēt vadību viesiem gan nebija lemts, jo Konors Šīrijs un Sidnijs Krosbijs panāca izlīdzinājumu. Dueļa 40.minūtē "Sabres" pēc Benuā Pulio precīzā metiena vēlreiz izvirzījās vadībā, tomēr arī šoreiz "Penguins" panāca izlīdzinājumu, kad 54.minūtē izcēlās Fils Kesels.

Pamatlaikā uzvarētājs šajā mačā tā arī netika noskaidrots, bet jau pagarinājuma 16.sekundē uzvaru Pitsburgas vienībai nodrošināja Šīrijs.

Mača labākie momenti - video:

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja desmit minūtes un 24 sekundes, kuru laikā pa pretinieku vārtiem meta vienu reizi, bloķēja vienu sāncenšu raidījumu un uzvarēja 50% iemetienu, kā arī izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvietis šosezon 15 mačos atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī neitrālu lietderības koeficientu. Viņš pie rezultativitātes punktiem nav ticis jau desmit spēlēs pēc kārtas.

"Sabres" vienībai šis bija trešais zaudējums pēc kārtas. Nākamo maču Bufalo vienība aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Detroitas "Red Wings" hokejistiem.

Bufalo vienība ar 14 punktiem 18 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Penguins" ar 23 punktiem 20 mačos atrodama piektajā pozīcijā.