foto: AP/Scanpix/LETA
Kādreiz Latvijā spēlējušais Stimačs kļuvis par Eirolīgas labāko spēlētāju
Vladimirs Stimačs Serbijas izlases rindās šoruden kļuva par Eiropas čempionu.
Basketbols
2017. gada 11. novembris, 16:50

Kādreiz Latvijā spēlējušais Stimačs kļuvis par Eirolīgas labāko spēlētāju

LETA

Turcijas kluba Stambulas "Anadolu Efes" serbu centra spēlētājs Vladimirs Štimacs kļuvis par ULEB Eirolīgas basketbolā sestās kārtas vērtīgāko spēlētāju, vēsta turnīra rīkotāji.

Zīmīgi, ka Štimacs karjeras laikā pārstāvējis divas Latvijas komandas. Pirms desmit gadiem viņš bija "Valmieras" rindās, bet 2010./2011.gada sezonā spēlēja "Ventspilī".

Aizvadītajā kārtā Štimacs tika pie 29 efektivitātes koeficienta punktiem, kas ir viņa karjeras rekords Eirolīgā, bet "Anadolu Efes" viesos ar 89:85 pārspēja Spānijas klubu Barselonas "Lassa".

Tāpat viņš atkārtoja savu personīgo rezultativitātes rekordu Eirolīgā un guva 22 punktus, iemezdams deviņus no desmit divpunktu metieniem un četrus no septiņiem soda metieniem. Serbs savā kontā ierakstīja arī astoņas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas un vienu bloķētu metienu.


Produktīvāku individuālo sniegumu šajā kārtā demonstrēja Madrides "Real" slovēņu talants Luka Dončičs, kurš sakrāja 30 efektivitātes koeficienta punktus, taču oktobra mēneša vērtīgākā spēlētāja pārstāvētā komanda viesos ar 83:90 zaudēja Izraēlas klubam Telavivas "Maccabi Fox". Septembrī par Eiropas čempionu kronētais Dončičs iemeta 19 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica sešas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu un izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus.

Tikmēr 28 efektivitātes koeficienta punktus nopelnīja Krievijas granda Maskavas CSKA franču aizsargs Nando de Kolo, kurš savai komandai palīdzēja ar 94:67 sagraut Spānijas čempioni "Valencia Basket". De Kolo šajā spēlē guva 23 punktus, realizējot visus trīs tālmetienus un piecus no septiņiem divpunktniekiem. Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles, viena rezultatīva piespēle un seši izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Kopvērtējuma tabulas galvgalī ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir Krievijas komandas CSKA un Maskavas apgabala "Himki", bet pie četrām uzvarām tikusi Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas komanda Pireju "Olympiakos", kā arī "Real", "Maccabi Fox" un Stambulas "Fenerbahce Doguš".

Tikmēr 14.pozīcijā ar vienu uzvaru sešās spēlēs ir Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia" kurā spēlē Jānis Timma un Rinalds Mālmanis, bet Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas komanda Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar tādu pašu bilanci atrodama pēdējā, 16.pozīcijā.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.