Kādreizējais Latvijas labākais bobsleja pilots Miņins esot kļuvis par Polijas izlases galveno treneri
Jānis Miņins savulaik Latvijas bobsleja izlasi pameta ar pamatīgu skandālu.
Citi sporta veidi
2016. gada 21. aprīlis, 10:55

Kādreizējais Latvijas labākais bobsleja pilots Miņins esot kļuvis par Polijas izlases galveno treneri

Jauns.lv

Kādreizējais latviešu pilots Jānis Miņins kļuvis par Polijas bobsleja izlases galveno treneri, vēsta valsts Bobsleja un skeletona asociācija, tomēr pats Miņins šo informāciju noliedz.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piedāvājums strādāt par Polijas bobsleja izlases galveno treneri ir izteikts, taču vēl nav pieņemts, jo ir vēl viens darba piedāvājums no Ķīnas, tāpēc bijušais Latvijas izlases bobsleja līderis Jānis Miņins šobrīd vēl ir lēmuma pieņemšanas krustcelēs, sarunā ar aģentūru LETA atklāja kādreizējais bobsleja pilots.

Miņins trešdienas vakarā poļu mediju izplatīto informāciju, ka viņš it kā kļuvis par šīs valsts bobsleja izlases treneri, neapstiprināja.

"Jā, man ir izteikts piedāvājums, taču nekāds līgums vēl nav parakstīts, un šobrīd esmu pārdomu procesā, jo esmu saņēmis vēl vienu interesantu darba piedāvājums no Ķīnas. Turklāt šobrīd vēl arī nevaru slēgt līgumu, jo vēl kādu brīdi man ir spēkā darba attiecības ar Krievijas Bobsleja federāciju," skaidroja Miņins.

Viņš neslēpa, ka gan Polija, gan Ķīna ir akceptējusi viņa izstrādāto bobsleja attīstības vīziju, tāpēc tagad pašam ir jāpieņem pareizais lēmums.

"Domāju, ka divu nedēļu laikā viss būs zināms. Abās komandās augstu novērtē to, ko esmu darījis un sasniedzis iepriekš. Esmu iesniedzis savu vīziju par šo valstu bobsleja komandu attīstību. Abi darba piedāvājumi ir interesanti un kārdinoši, tāpēc lēmumu sasteigt negribu," atzina Miņins.

Pēdējos gados bijušais Latvijas bobsleja līderis strādāja ar Krievijas dāmu komandu, taču tagad sadarbībai tiks likts punkts, jo Krievijas Bobsleja federācijai ir organizatoriska rakstura problēmas. Jau ziņots, ka organizācijas vadītājs Georgijs Bedžamovs ir aizbēdzis no valsts un slēpjas Eiropā. Krievijā viņš ir izsludināts meklēšanā un pret viņu sākts kriminālprocess par naudas piesavināšanos.

"Krievijas federācijā joprojām ir lielas problēmas, jo no novembra nav maksāta alga. Krievijas sporta ministrs (Vitālija Mutko) solīja, ka parādi tiks dzēsti, taču pagaidām tas vēl nav noticis, lai gan solīt sola. Ticu, ka viss tiks nokārtots, tomēr šobrīd tur ir ļoti liela neskaidrība par nākotni, taču man ir jāuztur ģimene, un cerēt, ka situācija uzlabosies ilgi nevar," Miņins skaidroja, kāpēc ar Krievijas sieviešu izlasi vairs nestrādās.

"Šobrīd esmu pārdomu procesā, gribu izsvērt visus par un pret un tad pieņemt lēmumu," piebilda Miņins.

Jau ziņots, ka 2011.gada janvārī Miņins pameta Latvijas izlasi, norādot uz nesaskaņām ar valstsvienības galveno treneri Sandi Prūsi un federāciju. Turpinājumā viņš divas sezonas vadīja Beļģijas sieviešu izlasi, bet kopš tā laika trenēja Krievijas bobslejistes. Tāpat viņš darbojies arī Slovākijas izlasē.

Šobrīd 35 gadus vecais Miņins 2008.gadā uzvarēja Eiropas čempionātā, bet gadu vēlāk kaklā kāra pasaules čempionāta bronzas medaļu. Tāpat viņš uzvarējis atsevišķos Pasaules kausa posmos, kā arī piedalījies 2006.gada olimpiskajās spēlēs Turīnā - divniekos izcīnīta sestā vieta, bet četriniekos desmitā. Viņš bija gatavs startēt arī 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, taču veselības problēmu dēļ no šādas ieceres nācās atteikties.

Pagājušajā sezonā labākais no Polijas bobslejistiem bija Rudijs Rinaldi, kurš Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) rangā ieņēma 22.vietu divnieku ieskaitē, kamēr Ķīnas sportisti IBSF sacensībās nestartēja.

Ķīnā 2022.gadā risināsies ziemas olimpiskās spēles, tāpēc šī valsts izrāda arvien lielāku interesi par olimpiskajiem ziemas sporta veidiem, piemēram, veidojot hokeja komandu, kura spēlēs Kontinentālajā hokeja līgā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA