Talantīgais basketbolists Rolands Šmits pieteiksies NBA draftam
Latviešu basketbolists Rolands Šmits nolēmis šovasar pieteikties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam.
Basketbols
2016. gada 21. aprīlis, 12:32

Talantīgais basketbolists Rolands Šmits pieteiksies NBA draftam

Jauns.lv

Spānijas augstākajā līgā (ACB) spēlējošais jaunais latviešu basketbolists Rolands Šmits šovasar pretendēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, pavēstījusi viņu pārstāvošā aģentūra.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šmits ir 20 gadus vecs un pašlaik pārstāv ACB vienību Fuenlavradas "Montakit".

Šmits Madridē bāzētajai komandai pievienojās 2011.gada beigās, kad bija vien 16 gadus vecs. 2013.gada maijā viņš debitēja ACB, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko līgu Eiropā, un šosezon jau ir kļuvis par stabilu "Montakit" komandas spēlētāju, pagājušajā mēnesī kādā no mačiem pat izceļoties ar 15 punktiem. Turklāt vienība samērā negaidīti atrodas kopvērtējuma astotniekā, pretendējot uz dalību izslēgšanas turnīrā.

Šajā sezonā Šmits 26 spēlēs ACB ietvaros vidēji guvis 4,9 punktus.

Šmits Latvijas jaunatnes izlases pārstāvēja piecas vasaras pēc kārtas, turklāt četrus no šiem gadiem komandas spēja sasniegt Eiropas čempionātu ceturtdaļfinālus. 2013.gadā Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā U-18 vecuma grupā mājinieki sasniedza pusfinālu, turklāt toreiz komandā bija arī pašreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Pērn Šmits kļuva par vienu no rezultatīvākajiem basketbolistiem Eiropas U-20 čempionātā, bet pēc tā daudziem negaidīti atteicās uz kandidēšanu Latvijas pieaugušo izlasē.

"Ideju par draftu pagaidām nekad neesmu apsvēris. Primārais ir pašam spēlēt, un tad jau redzēsim, kā būs. Līdz šim arī nekad neesmu devies trenēties un atrādīties uz Ziemeļameriku, jo vasarās allaž bijušas jauniešu izlases," pirms pāris nedēļām izteicās Šmits, toreiz stāstot, ka viņa vasaras plāni vēl nav tapuši.

Kā zināms, Šmita vienaudzis Anžejs Pasečņiks, kurš pārstāv ACB vienību Grankanārijas "Herbalife", šovasar uz NBA draftu nepretendēs, šonedēļ pavēstīja viņa aģents Artūrs Kalnītis.

Latvijas vēsturē līdz šim NBA draftēti četri spēlētāji. 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru Andri Biedriņu izvēlējās Goldensteitas "Warriors" komanda. Vēl 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzījās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", savukārt 2013.gadā Memfisas "Grizzlies" ar kopējo 60.numuru izraudzījās Jāni Timmu. Savukārt pērn Porziņģi ar augsto ceturto numuru izvēlējās Ņujorkas "Knicks" komanda, kas ir ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas rekords.

LETA/Foto: Vida Press