Par Porziņģi Ņujorkā uzņemta cildinoša īsfilma. VIDEO
Galveno lomu īsfilmā spēlē aktieri Džons Legvizamo un Adams Muči.
Sporta zvaigznes
2016. gada 21. aprīlis, 13:14

Par Porziņģi Ņujorkā uzņemta cildinoša īsfilma. VIDEO

Jauns.lv

Ceturtdien Tribekas filmu festivālā tiks demonstrēta četras minūtes gara īsfilma "Porzingod" ("Dievs Porziņģis") par latviešu basketbola zvaigzni Kristapu Porziņģi, vēsta laikraksts "New York Post".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Filmu uzņēmuši divi brāļi no Ņujorkas - Tailers un Konors Bērni. Galveno lomu īsfilmā spēlē aktieri Džons Legvizamo un Adams Muči.

Filmā aktieri pie Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" altāra lūdz basketbola dievus atgriezt dzīvē mirušās basketbola leģendas, ļaujot tām iemiesoties Porziņģī.

Porziņģis īsfilmā saukts par "svēto sesto numuru" un "mesiju, kas radies no svētās latviešu ieņemšanas".

"Tā ir filma daudz pārcietušajiem "Knicks" faniem un veltījums komandas vēsturei," Tailers Bērns sacīja intervijā laikrakstam "New York Post". "Mēs parādījām visabsurdākās galējības."

Uz altāra ir Porziņģa glezna, kurā basketbolists tur rokās vienradzi. Tādējādi filmas veidotāji atsaukušies uz Oklahomasitijas "Thunder" līdera un līgas zvaigznes Kevina Duranta izteikumiem, ka Porziņģis esot "kā vienradzis šajā līgā".

Porziņģis ir uzaicināts uz īsfilmas pirmizrādi Tribekas festivālā.

Pasākumā būs arī amerikāņu režisors Spaiks Lī, kurš ir liels "Knicks" fans. Viņa īsfilma par kustību "Black Lives Matter" tiks izrādīta tajā pašā kategorijā, kurā "Porzingod".

Īsfilmas "Porzingod" reklāmas treileris - video:

PORZINGOD Clip from Conor Byrne on Vimeo.


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video