Zviedrijas KHL komandas īpašnieks būšot kāds Krievijas miljardieris
Viena no versijām, kāds varētu izskatīties "Crowns" komandas logo.
Hokejs
2016. gada 22. aprīlis, 20:16

Zviedrijas KHL komandas īpašnieks būšot kāds Krievijas miljardieris

Jauns.lv

Zviedrijas komandas ''Crowns'', kas pretendē uz iesaistīšanos Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) jau nākamajā sezonā, īpašnieks būšot miljardieris no Krievijas, kura vārds vēl netiek nosaukts, informē zviedru laikraksts ''Aftonbladet''.

Kluba mājas spēles tiks aizvadītas Stokholmā un Malmē, bet algu fonds - 100 miljonus Zviedrijas kronu (gandrīz 11 miljoni eiro), kas ir gandrīz divreiz vairāk nekā Zviedrijas līgas klubiem. Labākie spēlētāji saņems vairāk nekā 100 tūkstošus eiro mēnesī.

Paredzams, ka komandas galvenais treneris būs Bengts Oke Gustavsons, bet sastāvā tikai zviedru spēlētāji.

''Aftonbladet'' jau publicējis attēlu, kur vārds ''Crowns'' (kroņi) nomainīts pret ''Clowns'' (klauni). Laikraksts atzīst, ka ar šo projektu ir pārāk daudz neskaidrību. Zviedrijas hokeja leģenda Anderss Hedbergs atzinis, ka nosaukums komandai ir labs, taču pārāk daudz ir neatbildētu jautājumu.

''Crowns'' plāno regulārā čempionāta pirmo spēli aizvadīt 20. augustā, bet pirmo mājas spēli – 10. septembrī pret Maskavas CSKA, piektdien vēstīja ''RIA-Novosti'' pamatojoties uz kluba preses relīzi.

Kopš zviedru mediji vēstīja, ka zviedru klubs ar darba nosaukumu ''Crowns'' varētu papildināt KHL jau nākamajā sezonā, KHL paziņojusi, ka gatava izskatīt iespēju iestāties līgā, ja klubs atbilstu nepieciešamajiem kritērijiem.

Zviedrijas Hokeja federācijas prezidents Anderss Larsons agrāk norādījis, ka šāda komanda nemaz nav tās biedre. '''Mūsu pozīcija ir skaidra: visa uzmanība tiek veltīta spēcīgam nacionālajam čempionātam un spēlēm Čempionu līgā. Arī līdzjutēji to atbalsta. Esam sazinājušies ar KHL un uzskatām, ka viņi ievēros starptautiskos noteikumus.''

''KHL ir gatava apsvērt Zviedrijas kluba pievienošanos līgai, ja tas atbilstu visiem KHL kritērijiem, gūtu atbalstu no Zviedrijas Hokeja federācijas un atbilstu Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) standartiem," norādījis Larsons, kurš nevēlas sīkāk spekulēt par iespējami zviedru kluba pievienošanos KHL.

KHL jau ir parakstījusi nodomu protokolu par Ķīnas kluba ''Krasnaja zvezda Kuņluņ'' no Pekinas iesaistīšanos līgā jau ar nākamo - 2016./17. gada sezonu.

Lai kļūtu par KHL dalībnieku, ''Krasnaja zvezda Kuņluņ'' līdz 30. aprīlim jāpierāda finansu garantijas minimālajā nepieciešamajā apjomā, kā arī jāizpilda visas prasības, kādas izvirzītas KHL klubiem.

BNS/Foto: Habseyesontheprize