foto: Edijs Pālens/LETA
Ilggadējais Latvijas futbola valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs atvadās no izlases
Gorkšs pieteicis savu kandidatūru un nopietni gatavojos Latvijas Futbola Federācijas Prezidenta amata vēlēšanām, kuras notiks 2018. gada pavasarī.
Futbols
2017. gada 30. oktobris, 21:14

Ilggadējais Latvijas futbola valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs atvadās no izlases

Kasjauns.lv

Ilggadējais Latvijas futbola valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs pirmdien, 30. oktobrī savā "Facebook" profilā paziņoja, ka nolēmis beigt futbolista karjeru izlasē.

Kaspars Gorkšs Latvijas futbola izlasē un ārpus tās

gallery icon
38

Pēc ilgām un smagām pārdomām, sarežģītām un emociju pilnām sarunām ar saviem bērniem un sev tuviem cilvēkiem, es esmu nolēmis, ka ir pienācis laiks pielikt punktu savai spēlētāja karjerai Latvijas izlasē. Šis nav impulsīvs lēmums, bet gan radies ilgu un izsvērtu pārdomu rezultātā.

Futbolista Kaspara Gorkša restorāna „Koya” atklāšanas vērienīgā ballīte

gallery icon
45

Savu karjeru Latvijas izlasē es sāku 2005. gadā ar spēli pret Taizemes nacionālo izlasi un jūtos patiesi priviliģēts, jo valsts izlasē esmu spēlējis 12 gadus, aizvadijis 89 spēles, guvis 5 vārtus. Spēlēt valsts izlasē bija mans bērnības lielākais sapnis. Tagad tas ir arī mans lielākais futbolista karjeras sasniegums.

Futbols ir mana mīlestība un dzīve, savukārt šī mana lēmuma galvenais mērķis ir vairāk uzmanības veltīt futbolam, tikai jau citā kvalitātē un kapacitātē. Esmu pieteicis savu kandidatūru un nopietni gatavojos Latvijas Futbola Federācijas Prezidenta amata vēlēšanām, kuras notiks 2018. gada pavasarī. Gatavojoties šim izaicinājumam, esmu iestājies UEFA mācību programmā, kura specifiski izstrādāta elites futbolistiem lai attīstītu savas iemaņas futbola administrācijā un karjeras laikā gūto pieredzi izmantotu futbola attīstībai Latvijā.

Kaspara Gorkša futbola nometne bērniem

gallery icon
32

No sirds gribu teikt paldies saviem treneriem, kuri mani deva iespēju spēlēt futbolu, saviem komandas biedriem, kuri pacieta mani gan uz laukuma, gan ārpus tā. Saviem tuviniekiem, kuri pārdzīvoja kopā ar mani un bija ar mani gan kopējos priekos, gan smagos mirkļos un ziedoja savu enerģiju un pacietību, lai atbalstītu mani. Visiem pārējiem, kuri sekoja manām gaitām un atbalstīja mani visus šos 12 gadus.

Uz drīzu tikšanos.

Kaspars Gorkšs

Latvijas Futbola izlases kapteinis.
2017. gada 30. oktobris.