Futbols
2016. gada 22. aprīlis, 22:24

Latvijas futbola klubu attīstībai nākamo četru gadu laikā plāno tērēt gandrīz divus miljonus eiro

Jauns.lv

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde piektdien sēdē, kas tai bija pēdējā pirms nākamnedēļ gaidāmajām pārvēlēšanām, lēma, ka klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmai nākamo četru gadu laikā tiks tērēti gandrīz divi miljoni eiro.

Valdes locekļi vienbalsīgi atbalstīja minētās programmas, kura ilgs no 2017. līdz 2020.gadam, reglamentu un finansējumu.

LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks un LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs valdi informēja, ka laika posmā no 2013. līdz 2016.gadam federācija 91 Latvijas kluba attīstībā ieguldīja 1,28 miljonus eiro. Tāpat šajā laikā papildus tika ieguldīts vairāk nekā viens miljons eiro sintētisko futbola segumu ieklāšanai stadionos.

Programmas mērķis ir atbalstīt Latvijas futbola klubus, sniedzot konsultācijas un nodrošinot finansējumu attīstības plānu realizācijai. LFF klubos saskata lielu attīstības potenciālu, jo klubi tiek uzskatīti kā būtiski sadarbības partneri daudzos projektos, piemēram, kopīgu pasākumu rīkošanā. Šāda programma veicinās klubu iespējas komunikācijā ar attiecīgajām pašvaldībām, tostarp papildu finansējuma piesaistē.

Tāpat tiks saglabātas arī citas esošās atbalsta programmas - treneru tālākizglītības programma, pasākumu atbalsta programma, inventāra atbalsta programma, vārtu iegādes atbalsta programma un sintētisko futbola segumu ieklāšanas programma.

Valdes sēdē tika apstiprināta 29.aprīlī gaidāmā LFF kongresa darba kārtība, kā arī konceptuāli atbalstīta Latvijas futbola attīstības stratēģija, nolemjot to prezentēt arī kongresā.

Jau ziņots, ka LFF kongresā pēc nedēļas notiks arī organizācijas prezidenta vēlēšanas. Uz amatu kandidē pašreizējais LFF vadītājs Guntis Indriksons, kā arī Krišjānis Kļaviņš.

Pašlaik 60 gadus vecais Indriksons ir LFF prezidents kopš 1996.gada, bet līdz 2011.gadam viņš bija arī Latvijas titulētākā futbola kluba Rīgas "Skonto" prezidents.

Savukārt 31 gadu vecais Kļaviņš iepriekš bijis žurnālists, turklāt neilgu laiku savulaik bija arī LFF preses sekretārs. Pašlaik viņš ir sporta kluba "Cēsis" prezidents.

BNS