Citi sporta veidi
2017. gada 27. oktobris, 16:28

Garsija pārspēj Vozņacki un negaidīti izslēdz ranga līderi Halepu no "WTA Finals" sacensībām

LETA

Francijas tenisiste Karolīna Garsija pēc neveiksmīga mača ievada piektdien uzvarēja dānieti Karolīnu Vozņacki sezonas noslēguma turnīra "WTA Finals" mačā, bet pēc rumānietes Simonas Halepas, kura ir pasaules ranga pirmais numurs, neveiksmes sasniedza sacensību pusfinālu.

Mūsu Aļona un citas sieviešu tenisa princeses Singapūrā

Pēdējo gadu sieviešu tenisa karaliene Serēna Viljamsa ir laidusi pasaulē savu pirmdzimto, tāpēc sezonas lielākajā daļā nav spēlējusi, kas devis ...

gallery icon
40

Sarkanās apakšgrupas noslēdzošās kārtas duelī vispirms Garsija ar rezultātu 0-6, 6-3, 7-5 uzvarēja Vozņacki, kura jau bija nodrošinājusi vietu pusfinālā, savukārt apakšgrupas noslēdzošajā mačā Eļina Svitoļina no Ukrainas ar 6-3, 6-4 uzveica WTA ranga līderi Halepu.

Apakšgrupas noslēgumā Garsijai un Vozņacki bija pa divām uzvarām, kamēr Svitoļinai un Halepai pa vienai, piedevām francūziete grupā ieņēma pirmo vietu, kamēr Halepa palika pēdējā.

Pusfinālā Garsija tiksies ar Venusu Viljamsu no ASV, bet Vozņacki spēlēs pret čehieti Karolīnu Plīškovu, kura uzvarot turnīrā, kļūs par ranga līderi.

Dienas pirmajā spēlē Garsija trešā seta desmitajā geimā bija divu izspēļu attālumā no zaudējuma, tomēr atspēlējās un veica breiku.

"Viņa pirmajā setā spēlēja apbrīnojami," pēc mača pauda Garsija, kura pretinieci salauza, kad otrā seta ievadā Vozņacki tika pie brīdinājuma par laika vilkšanu, kā arī strīdējās ar tiesnesi. "Pēc tam beidzot atradu ritmu. Tāpat kā iepriekšējos mačos viss gāja kā pa kalniem, tomēr dueli noslēdzu labi."

Vozņacki pēc ļoti pārliecinošām uzvarām pirmajos mačos jau iepriekš bija garantējusi vietu pusfinālā, tomēr piektdienas neveiksme viņai atņēmusi cerības noslēgt gadu pasaules ranga vadībā.

Zīmīgi, ka iepriekšējos divos mačos pret Vozņacki Garsija bija uzvarējusi vien astoņos geimos, bet šī turnīra pirmajos divos mačos dāniete bija pretiniecēm atdevusi vien četrus geimus.

Tikmēr Svitoļina savā šīs sezonas pēdējā spēlē darbojās ļoti pārliecinoši. Pirmajā setā viņa izvirzījās vadībā ar 3-0, pēc tam novedot setu līdz panākumam. Savukārt otrajā setā ukrainiete atspēlējās no 0-2, pēc tam divas reizes izmantojot breika iespējas.

Abas tenisistes šogad savā starpā spēlējušas četras reizes, trīs panākumus gūstot Svitoļinai.

Gadījumā, ja būtu uzvarējusi Halepa, viņa tiktu pusfinālā, bet Garsija paliktu aiz strīpas.

Kā vēstīts, Baltajā grupā pirmās divas vietas guva čehiete Karolīna Plīškova un amerikāņu veterāne Venusa Viljamsa, kamēr sezonu noslēgušas spāniete Garvinje Mugurusa un Latvijas zvaigzne Aļona Ostapenko.

Arī Mugurusa zaudēja cerības gadu noslēgt WTA ranga vadībā un tagad uz šādu godu vairs pretendē vienīgi Halepa un Plīškova.

Pērn čempiones titulu "WTA Finals" sacensībās negaidīti izcīnīja slovākiete Dominika Cibulkova, kura ar 6-3, 6-4 pārspēja tobrīd ranga līderpozīcijā esošo vācieti Angeliku Kerberi. Tiesa, šis gads abām tenisistēm bijis salīdzinoši neveiksmīgs un viņas pašlaik rangā ir ap otro desmitu.