Hokeja izlases treneri otrajai spēlei pret Vāciju nepiesaka vakar vārtus guvušo Ābolu
Rodrigo Ābols vakardienas mačā ne vien guva vārtus, bet arī bija viens no pamanāmākajiem laukumā.
Hokejs
2016. gada 23. aprīlis, 12:45

Hokeja izlases treneri otrajai spēlei pret Vāciju nepiesaka vakar vārtus guvušo Ābolu

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases vārtus sestdien gaidāmajā otrajā pārbaudes spēlē ar Vāciju sargās šī gada Šveices vicečempions Elvis Merzļikins, bet malā paliks jaunais uzbrucējs Rodrigo Ābols.

Abu komandu duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17, bet to tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Kā zināms, piektdien Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros notikušajā pirmajā mačā Latvija piekāpās ar 3:4. Šajā mačā Latvijas izlases vārtus sargāja Masaļskis, bet sekmīgi darbojās 20 gadus vecais Ābols, kura individuālais sniegums trešajā trešdaļā palīdzēja mājiniekiem samazināt deficītu līdz 2:4 un uzsākt pakaļdzīšanos.

Kā jau prognozēts, sestdienas spēlē Masaļska vietā laukumā dosies Merzļikins, kurš šosezon ļoti sekmīgi spēlēja Šveices komandā "Lugano". Pērn viņš no valstsvienības tika atskaitīts kā viens no pēdējiem, netiekot uz pasaules čempionātu.

Tāpat otrajai spēlei ar Vāciju pieteikti netiks vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, no traumām atlabstošie Aleksandrs Jerofejevs un Oskars Cibuļskis, kā arī uzbrucēji Juris Upītis un Ābols.

Jerofejevs turpina atlabt no ribas lūzuma, bet Cibuļskis šonedēļ nevarēja pilnvērtīgi trenēties cirkšņa traumas dēļ.

Sestdienas mačam kā otrais vārtsargs tiks pieteikts Masaļskis. Pirmo virknējumu veidos uzbrucēji Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš un Roberts Bukarts, bet aizsargu pārī būs Guntis Galviņš un Renārs Demiters. Otrajā maiņā spēlēs uzbrucēji Miks Indrašis, Gints Meija un Miķelis Rēdlihs, kā arī aizsargi Kristaps Sotnieks un Kristiāns Rubīns. Trešo uzbrucēju trio veidos Vitālijs Pavlovs, Artūrs Ozoliņš un Gunārs Skvorcovs, bet aizsargu pārī būs Jānis Andersons un Maksims Širokovs. Tikmēr ceturtajā uzbrucēju virknējumā būs Nikolajs Jeļisejevs, Māris Bičevskis un Edgars Kulda.

Savukārt kā trīspadsmitais uzbrucējs spēlei tiks pieteikts Kaspars Saulietis, kurš piektdienas spēli iesāka pirmajā maiņā, bet kā septītais aizsargs - Edgars Siksna.

Kā zināms, sezonu Slovākijā aizvadījušie Demiters un Andersons izlasei pievienojās vien šonedēļ. Pērn Demiters iekļuva izlases sastāvā startam pasaules čempionātā Prāgā, taču pirmajā treniņā Čehijas galvaspilsētā viņš iedzīvojās rokas lūzumā, tāpēc turnīrā nepiedalījās, bet viņa vietā steidzamības kārtā tika izsaukts tieši Andersons.

LETA jau vēstīja, ka piektdien Norvēģijas čempionātā triumfēja Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Stavangeras "Oilers" komanda finālā pārspēja "Lorenskog" komandu, ko pārstāv Latvijas hokeja aizsargs Maksims Ponomarenko. Tikmēr Georgija Pujaca un Laura Bajaruna pārstāvētā Banskas Bistricas "05 iClinic" komanda izcīnīja sudraba medaļas Slovākijas čempionātā, bet Jēkabs Rēdlihs palīdzēja Karlovi Vari "Energie" komandai saglabāt vietu Čehijas čempionāta augstākajā līgā. Paredzams gan, ka nākamajā nedēļā izlasei no šiem spēlētājiem, visticamāk, pievienosies vienīgi Rēdlihs, jo Pujacs un Balcers sezonas beigas aizvadījuši ar savainojumiem.

Tāpat nākamnedēļ gaidāma NHL klubā Bufalo "Sabres" spēlējošā uzbrucēja Zemgus Girgensona pievienošanās izlasei.

Vācijas izlase šiem mačiem ar Latviju sastāvā iekļāvusi arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) veiksmīgi spēlējošos Leonu Draizatlu un Tobiasu Rīdertu.

Pašlaik 20 gadus vecais uzbrucējs Draizaitls ikdienā pārstāv vienu no NHL pastarītēm Edmontonas "Oilers", bet šosezon viņš 72 spēlēs izcēlās ar 19 vārtiem un 32 rezultatīvām piespēlēm, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -2. Vācietis bija komandas otrais rezultatīvākais hokejists, bet ievērības cienīgs viņš ir ar faktu, ka 2014.gada jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts ar ļoti augsto, trešo, numuru.

Tikmēr 23 gadus vecais Rīderts, kurš arī ir uzbrucējs, šosezon Arizonas "Coyotes" sastāvā 82 maču laikā atzīmējās ar 14 vārtiem un 23 rezultatīvām piespēlēm, taču pamanījās nopelnīt negatīvu lietderības koeficientu -21.

Pārbaudes mačiem ar Latviju sastāvā iekļauts arī bijušais Rīgas "Dinamo" leģionārs uzbrucējs Fēlikss Šics, kurš sezonu noslēdza Zviedrijas vienībā "Rogle". Viņš sezonu sāka Rīgas komandā, tomēr oktobra pirmajā pusē līgums ar viņu tika pārtraukts. Turpinājumā viņš pievienojās latvieša Pētera Skudras trenētajai un Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai, tomēr arī to atstāja jau pēc pusotra mēneša.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases hokejisti aizvadītajā nedēļā "Arēnā Rīga" aizvadīja divas pārbaudes spēles EHC turnīrā pret Baltkrieviju, vispirms ciešot zaudējumu ar 1:3, bet tad emocijām bagātā mačā revanšējoties ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā.

Savukārt vēl pirms tam Latvijas izlase EHC divās spēlēs viesos ar 6:4 un 4:3 pārspēja Dāniju.

Turpinot gatavošanos čempionātam, Latvijas izlase aprīļa beigās izbraukumā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Šveici.

Šobrīd ir skaidrs, ka planētas meistarsacīkstēs Latvijai nepalīdzēs aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs otrajā spēlē ar Vāciju:

vārtsargi - Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice), Edgars Masaļskis (Toljati "Lada", KHL);

aizsargi - Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš (abi - Rīgas "Dinamo"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras", Zviedrija), Maksims Širokovs ("Sterzing"/"Vipiteno", Itālija), Edgars Siksna (Karagandas "Sariarka", VHL), Jānis Andersons, Renārs Demiters (abi - "Zvolen", Slovākija);

uzbrucēji - Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi - Rīgas "Dinamo"), Artūrs Ozoliņš (Angarskas "Jermak", VHL), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", KHL), Roberts Bukarts ("Zlin", Čehija).

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA