Džudistam Borodavko septītā vieta Eiropas čempionātā
Citi sporta veidi
2016. gada 23. aprīlis, 19:07

Džudistam Borodavko septītā vieta Eiropas čempionātā

Jauns.lv

Latvijas džudists Jevgēņijs Borodavko sestdien izcīnīja septīto vietu Krievijas pilsētā Kazaņā notiekošajā Eiropas čempionātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svarā līdz 100 kilogramiem pirmajā kārtā Borodavko apspēlēja Melnkalnes sportistu Danilo Pantiču, turpinājumā pieveica arī zviedru Martinu Paceku, bet apakšgrupas finālā piekāpās Kristofam Kronbergeram no Austrijas.

Līdz ar to Borodavko nokļuva zaudētāju zarā, tomēr tā pirmajā cīņā zaudēja pasaules ranga līderpozīcijā esošajam Azerbaidžānas sportistam Elmaram Gasimovam un nekvalificējās cīņai par trešo vietu.

Borodavko karjeras lielākos panākumus guvis tieši Eiropas čempionātos, 2009., 2011. un 2013.gadā tiekot pie bronzas godalgām.

Tāpat sestdien uz tatami kāpa arī Aigars Mīlenbergs, tomēr viņš svarā līdz 90 kilogramiem jau pirmajā cīņā piekāpās slovēnim Mihaelam Zgankam.

Kā zināms, piektdien arī Dmitrijs Fedosejenkovs un Konstantīns Ovčiņņikovs piedzīvoja zaudējumus jau pirmajās cīņās

Džudo sacensībās sportisti jau kopš 2014.gada vidus vāc ranga punktus dalībai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, bet atlase noslēgsies 30.maijā, četrgades prestižākajām sacensībām automātiski kvalificējoties pa 22 spēcīgākajiem atlētiem katrā svara kategorijā.

Patlaban vienīgais no Latvijas sportistiem, kurš atrodas to sportistu pulkā, kas varētu kvalificēties olimpiskajām spēlēm, ir Borodavko, kurš svarā līdz 100 kilogramiem rangā ir 28.pozīcijā.


LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA