foto: Twitter.com @WTA
Skaistums, talants un mērķtiecība - mūsu Aļona un citas tenisa princeses pozē elegantos tērpos
Sieviešu tenisa princeses. (no kreisās: Karolīna Garsija, Venusa Viljamsa, Elina Svitoļina, Karolīna Plīškova, Aļona Ostapenko, Garbinje Mugursa, Karolīna Vozņacki un piekšplānā Simona Halepa)
Sporta zvaigznes
2017. gada 21. oktobris, 13:19

Skaistums, talants un mērķtiecība - mūsu Aļona un citas tenisa princeses pozē elegantos tērpos

Kasjauns.lv

Pēdējo gadu sieviešu tenisa karaliene Serēna Viljamsa ir laidusi pasaulē savu pirmdzimto, tāpēc sezonas lielākajā daļā nav spēlējusi, kas devis iespēju uzspīdēt citām šī sporta veida zvaigznēm. AIzejošās sezonas astoņas labākās tenisistes ar pasaules ranga līderi rumānieti Simonu Halepu priekšgalā pulcējas Singapūrā, kur aizvadīs prestižo sezonas noslēguma turnīru "WTA Finals.

Mūsu Aļona un citas sieviešu tenisa princeses Singapūrā

Pēdējo gadu sieviešu tenisa karaliene Serēna Viljamsa ir laidusi pasaulē savu pirmdzimto, tāpēc sezonas lielākajā daļā nav spēlējusi, kas devis ...

gallery icon
40

Kopā ar sieviešu tenisa eliti pirmo reizi ir arī mūsu talants nieka 20 gadus vecā Aļona Ostapenko. Sacensības sāksies svētdien, bet sieviešu tenisa zieds Singapūrā atradās jau piektdien, kad notika oficiālā iepazīstināšana ar dalībniecēm. Mirkli pēc ta pasaules ranga līdere Halepa, izmantojot iespēju, ka sporta zvgaiznes ikdienā ierastos treniņtērpus nomainījušas pret elegantām kleitām, uzņēma selfiju ar visām šo finālsacensību pretiniecēm.

Simona Halepa (26), Garbinje Mugurusa (24), Karolīna Plīškova (25), Elina Svitoļina (23), Venusa Viljamsa (37), Karolīna Vozņacki (27), Aļona Ostapneko (20) un Karolīna Garsija (24) ir šī gada astoņas labākās pasaules tenisistes, no kurām mūsu pārstāve ir pārliecinoši jaunākā.

Sezonas noslēguma turnīrs sāksies svētdien un ilgs līdz nākamās nedēļas svētdienai.

Pašlaik 20 gadus vecā Ostapenko piektdien tika ielozēta baltajā grupā.

Tikmēr sarkanajā grupā cīnīsies pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, ukrainiete Jeļina Svitoļina, Karolīna Vozņacki no Dānijas un francūziete Karolīne Garsija, kura finālturnīram kvalificējās kā pēdējā.

Līdz šim sezonas noslēguma turnīrā vēl nebija iekļuvusi neviena cita latviete. No Latviju savulaik pārstāvējušām sportistēm šādā dubultspēļu turnīrā piedalījusies Larisa Neilande.

foto: EPA/LETA
Aļona Ostapenko Singapūrā ieradās kā pasaules septītā rakete, bet ar lieliskām iespējām pakāpties pat līdz piektajai vietai.

Ostapenko ar Mugurusu līdz šim spēkojusies trīs reizes, tiekot pie viena panākuma. Abas tenisistes šogad spēkojās divreiz. Vispirms Romas WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā spāniete uzvarēja ar 2-6, 6-2, 6-1, bet septembra beigās Ostapenko Uhaņas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā revanšējās ar 1-6, 6-3, 6-2. Toreiz Mugurusa bija pasaules pirmā rakete, Latvijas tenisistei pirmo reizi uzvarot sportisti, kura planētas rangā ir kaut vai pirmajā trijniekā.

Tikmēr ar Plīškovu Latvijas tenisiste tikusies divreiz un abos gadījumos zaudējusi. Iepriekšējā tikšanās reize bija šī gada sākumā Austrālijas atklātajā čempionātā, kad Ostapenko trešās kārtas cīņā piekāpās ar 6-4, 0-6, 8-10.

Zīmīgi, ka Mugurusa un Plīškova šogad uz neilgu laiku atradās pasaules ranga pirmajā vietā.

Savukārt Ostapenko un V.Viljamsa savā starpā tikušās vienreiz. Vienīgajā mačā šī gada Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā amerikāniete izcīnīja uzvaru ar 6-3, 7-5.

foto: AFP/Scanpix/LETA
177 centimetru garā Aļona Ostapenko ir baltās grupas pārliecinoši jaunākā un īsākā dalībniece.

Līdz ar to Ostapenko pret savas grupas pretiniecēm bilance ir viena uzvara un pieci zaudējumi. Tikmēr pret otras grupas spēlētājām tā ir sešas uzvaras un tikai viens zaudējums.

Pēc viena apļa apakšgrupu sacensībās pusfinālā iekļūs grupas divas spēcīgākās tenisistes. No šī gada dalībniecēm tikai V.Viljamsa spējusi uzvarēt sezonas noslēguma sacensībās, paveicot to tālajā 2008.gadā.