Miris Latvijas labākais jaunais riteņbraucējs - 17 gadu vecais Niklāvs Čakšs
Niklāvs Aleksandrs Čakšs bija viens no perspektīvākajiem jaunajiem Latvijas riteņbraucējiem, valsts junioru izlases līderis. Izsakām visdziļāko līdzjūtību jaunā sportista tuviniekiem.
Sporta zvaigznes
2016. gada 24. aprīlis, 18:40

Miris Latvijas labākais jaunais riteņbraucējs - 17 gadu vecais Niklāvs Čakšs

Jauns.lv

(20:17 ziņa papildināta ar riteņbraukšanas trenera Igo Japiņa viedokli) Šīs sezonas pirmajā SEB MTB velomaratona posmā svētdien miris Latvijas junioru šosejas riteņbraukšanas izlases līderis Niklāvs Aleksandrs Čakšs, informēja sacensību rīkotāji.

17 gadus vecajam Čakšam slikti palika neilgi pēc sacensību finiša. Vairāk nekā stundu neatliekamās palīdzības mediķu brigāde cīnījās par jaunā sportista dzīvību, taču viņu glābt neizdevās.

Riteņbraukšanas treneris, sacensību organizators Igo Japiņš sacīja, ka jaunais sportists paspējis pēc sacensībām nomazgāties, atpūsties, taču tad puisim kļuvis slikti. Turpat sacensību teritorijā esošie mediķi pusotru stundu veikuši reanimēšanas pasākumus, taču sportistam dzīvību izglābt nav izdevies.

Notikuma vietā mediķi pauduši, ka veselības problēmas varētu nebūt saistītas ar sirdsdarbības traucējumiem.

Japiņš sacīja, ka Čakšs bijis labākais izlases sportists, viņam notikušas regulāras veselības pārbaudes. Japiņš runājis arī ar jaunieša treneriem, kuri sacīja, ka sportistam iepriekš nav konstatētas nekādas veselības problēmas.

Mediķu klātbūtne sacensībās esot nodrošināta kā ierasts. Uzlabojumu nepieciešamību šajā saistībā turpmākajās sacensībās Japiņš pašreiz nesaskata, jo traģiskais notikums nav saistāms ar kavētu medicīniskās palīdzības sniegšanu. "Pašreiz nav skaidrs, kas noticis. Savā ziņā kaut kas mistisks. Čakšs nebija nesagatavots sportists no ielas, bet labākais izlases dalībnieks, kurš trenējās," pauda Japiņš.

LETA/ Foto: Facebook