"VEF Rīga" salūst un noslēdz Vienotās līgas sezonu ar sāpīgu zaudējumu
9 punktus šajā mačā iemeta Jānis Bērziņš (Nr. 31), kurš pretendē uz Vienotās līgas labākā jaunā spēlētāja balvu.
Basketbols
2016. gada 24. aprīlis, 19:52

"VEF Rīga" salūst un noslēdz Vienotās līgas sezonu ar sāpīgu zaudējumu

Jauns.lv

Latvijas čempioni basketbolā "VEF Rīga" savā sezonas noslēdzošajā spēlē VTB Vienotās līgas turnīrā svētdien izbraukumā piekāpās Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandai, kas pašlaik sacenšas arī ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā. Ar 11 uzvarām 30 spēlēs "VEF Rīga" sezonu noslēdza 11.vietā, no pirmā astotnieka atpaliekot par piecām uzvarām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīdzinieki piekāpās ar rezultātu 63:71 (20:19, 16:17, 10:26, 17:9).

Rezultatīvākais "VEF Rīga" rindās bija Džošua Bostiks, kurš guva 19 punktus, bet deviņus punktus iemeta Ingus Jakovičs un Jānis Bērziņš, kurš pretendē uz Vienotās līgas labākā jaunā spēlētāja balvu, kamēr astoņi punkti Dāvja Geka kontā.

Tikmēr pretiniekiem centra spēlētājs Entonijs Rendolfs, kurš šonedēļ kļuva par Eirolīgas ceturtdaļfināla ceturtās kārtas vērtīgāko basketbolistu, guva 22 punktus un savāca septiņas bumbas zem groziem. Tikmēr pa 12 punktiem iemeta Dontejs Dreipers un Malkolms Delanijs, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas.

Dueli komandas iesāka līdzīgi, bet pirmās ceturtdaļas vidū mājinieki iekrāja sešu punktu pārsvaru (12:6). Turpinājumā Latvijas vicečempioni atspēlējās un otrā ceturkšņa sestajā minūtē ieguva deviņu punktu atstatumu (31:22). Tiesa, mājinieki veica izrāvienu 15:4, un pārtraukumā komandas devās rezultāta tablo vēstot neizšķirtu 36:36.

Noslēdzoties spēles trešajam nogrieznim "Lokomotiv-Kubaņ" kontā bija jau 16 punktu pārsvars (62:46). Ceturtajā ceturtdaļā mājinieku pārsvars saglabājās, bet uz spēles beigām "VEF Rīga" samazināja deficītu uz pusi, taču piedzīvoja zaudējumu ar 63:71.

Vienotās līgas regulārās sezonas uzvarētāja CSKA sezonas laikā tika pie 28 panākumiem 30 mačos, bet tai ar 25 uzvarām sekoja Kazaņas "Unics". Savukārt pa 22 uzvarām 29 mačos savākušas "Lokomotiv-Kubaņ" un Sanktpēterburgas "Zeņit", ko pārstāv latvieši Jānis Timma un Kaspars Bērziņš.

Tikmēr Ainara Bagatska trenētā "Ņižņij Novgorod" ar 17 uzvarām regulāro sezonu noslēgusi septītajā pozīcijā.

"VEF Rīga" ar 11 uzvarām atrodama 11.pozīcijā, bet Rolanda Freimaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev" ar septiņām uzvarām 29 mačos ir 14.pozīcijā, savukārt turnīra tabulu ar vienu panākumu 30 mačos noslēdz Nikolaja Mazura trenētā Gruzijas vienība Tbilisi "Vita".

"VEF Rīga" bija uzvarējusi iepriekšējās divās Vienotās līgas spēlēs - vispirms izdevās viena no sezonas skaļākajām uzvarām, kad izbraukumā ar 107:79 tika sagrauta Ainara Bagatska trenētā "Ņižņij Novgorod" vienība, bet pirms nedēļas ar 103:91 savā laukumā pārspēja arī cita Krievijas vienību Saratovas "Avtodor".

Tikmēr "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros šīs nedēļas vidū rīdzinieki ar 62:66 piekāpās "Valmiera"/ORDO. Šis zaudējums nozīmēja, ka "VEF Rīga" regulāro turnīru noslēdza trešajā vietā un izslēgšanas turnīru sāks no ceturtdaļfināla, kurā sacentīsies ar "Valka"/"Valga" vienību.

Tikmēr "Lokomotiv-Kubaņ" vienība uzvarējusi trīs Vienotās līgas spēlēs pēc kārtas, bet viņiem pašlaik uzsvars ir uz ULEB Eirolīgu, kurā tā ceturtdaļfināla sērijā cīnās 2-2 ar Spānijas komandu Barselonas "Lassa". Šonedēļ Krasnodaras komanda aizvadīja divas spēles izbraukumā - otrdien tika zaudēts ar 70:82, bet ceturtdien svinēta uzvara pagarinājumā ar 92:80.

Šajā sērijā izšķirošā spēle otrdien notiks Krasnodarā, bet pēc tam jau ceturtdien Sanktpēterburgā "Lokomotiv-Kubaņ" aizvadīs izšķirošo spēli par trešo vietu Vienotās līgas noslēguma kopvērtējumā, sacenšoties ar Sanktpēterburgas "Zeņit". Savukārt Vienotās līgas izslēgšanas turnīru plānots sākt svētdien.

Zīmīgi, ka "VEF Rīga" iepriekš Krasnodarā bija spēlējusi divas reizes un allaž guvusi uzvaras.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvada divu apļu turnīru.

LETA/ Foto: Ieva Lūka/LETA