foto: Vida Press
Olimpiskās čempiones atzīšanās: viņu 15 gadu vecumā izvaroja vingrošanas leģenda Ščerbo
Tatjana Gucu, slavena vingrotāja, 15 gadu vecumā esot leģendārā Vitālija Ščerbo izvarota.
Sporta zvaigznes
2017. gada 18. oktobris, 16:13

Olimpiskās čempiones atzīšanās: viņu 15 gadu vecumā izvaroja vingrošanas leģenda Ščerbo

Kasjauns.lv

Tatjana Gucu, kuru pasaule zina kā divkārtēju olimpisko čempioni Barselonas spēlēs Neatkarīgo Valstu Savienības (NVS) sastāvā, 27 gadus pēc klusēšanas nākusi klajā ar atzīšanos: mani 15 gadu vecumā izvaroja.

foto: Vida Press
1992. gads, Barselonas olimpiskās spēles.

Notikušajā viņa apsūdz savu komandas biedru, seškārtēju Barselonas olimpisko čempionu un četrkārtēju Atēnu olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēju Vitāliju Ščerbo. Abi sportisti Barselonas olimpiskajās spēlēs pārstāvēja NVS, kas startēja kā "Apvienotā komanda".

Savu atzīšanos Gucu publicējusi sociālajā tīklā "Facebook", zibenīgi pievēršot pasaules mediju uzmanību. Zīmīgi, ka tas noticis laikā, kad visā pasaulē sievietes viena pēc otras ar haštagu #MeToo atzīstas, ka cietušas no seksuālas vardarbības.

Ukraiņu izcelsmes vingrotāja Tatjana Gucu vēsta, ka izvarošana notikusi sacensību laikā Štutgartē 1991.gadā, kad jaunā vingrotāja bijusi vien 15 gadu veca, savukārt Baltkrievijā dzimušais Ščerbo bijis 19 gadu vecs jauneklis.

"Tas, kurš mani izvaroja 1991. gadā, Vitālijs Ščerbo. Monstrs, kura dēļ biju ieslēgta krātiņā. Tu mēģināsi sevi aizsargāt, es zinu, bet mani pierādījumi ir spēcīgāki par taviem vārdiem. Tagad es esmu spēcīgāka nekā jebkad iepriekš. Tu nespēsi mani salauzt! Mans Pelnrušķītes stāsts: esmu to pārdzīvojusi un atbalstīšu katru, kurš baidās atklāties," rakstīja Gucu, sakot paldies diviem draugiem, kas viņu iedrošināja uz tādu soli.

Zīmīgi, ka Gucu atklāj to, ka par notikušo bijuši informēti vēl vismaz divi PSRS vingrošanas izlases pārstāvji: Tatjana Toropova, kura esot bijusi laba Tatjanas draudzene, un Rustams Šaripovs.

Tatjanas Gucu starts 1991. gadā

Vitālijam Ščerbo šobrīd ir 45 gadi, viņš dzimis Baltkrievijā, bet patlaban mīt Lasvegasā, kur vada savu jauno vingrotāju skolu.

Interesanti, ka patlaban arī Gucu dzīvo ASV, kur Mičiganas štatā ir dibinājusi savu vingrošanas skolu. Interneta komentāros nereti tiek minēts, ka pēkšņā atzīšanās varētu būt biznesa konkurences vadīta.

Par notikušo savu komentāru Krievijas presei jau paguvusi izteikt arī Ščerbo mamma Valentīna, kura to nosaukusi par pilnīgu murgu. Pēc viņas domām, atklātības mirklis pēc teju 30 gadiem esot, visticamāk, mantkārības vadīts.

Par notikušo Baltkrievijas medijiem izteikusies arī Gucu kritizētā Tatjana Toropova, kura šobrīd ir Kirgizstānas vingrošanas izlases trenere: "Varbūt arī viņš pie viņas nedaudz līda klāt, taču noteikti nav bijusi nekāda vardarbība. Vismaz manā klātbūtnē noteikti, nē! Cik atceros, arī Taņas uzvedība nebija diez ko stresaina, vai kā citādāk atgādinātu par kādu seksuālu vardarbību."