Kvadriciklu braucējs Meņģelis apgrūtinātos laika apstākļos izcīna 3.vietu EČ posmā
Eiropas čempionāta kopvērtējumā Meņģelis pēc diviem posmiem iekrājis 89 punktus, kamēr tuvākajam sekotājam Manžū ir par četriem punktiem mazāk.
Citi sporta veidi
2016. gada 25. aprīlis, 14:23

Kvadriciklu braucējs Meņģelis apgrūtinātos laika apstākļos izcīna 3.vietu EČ posmā

Jauns.lv

Latvijas kvadriciklu braucējs Edgars Meņģelis nedēļas nogalē Francijā apgrūtinātos laika apstākļos izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta otrajā posmā.

Svētdien sacensībās sportisti saskārās ar pamatīgu negaisu, līdz ar to trasē bija daudz dubļu.

Pirmajā braucienā uzvaras laurus plūca Nīderlandes braucējs Maiks van Grinsvens, kamēr otro vietu izcīnīja mājinieku cerība Adrians Manžū, bet trešais finišēja Latvijas pārstāvis Meņģelis.

Otrajā braucienā pirmais trijnieks mainīja izkārtojumu. Menģelis uzlaboja savu sniegumu, finišējot otrajā vietā, piekāpjoties vien Manžū, savukārt trešajā vietā finišēja pirmajā braucienā uzvarējušais Grinsvens.

Līdz ar to posma kopvērtējumā Meņģelim šoreiz trešā vieta, bet čempionāta kopvērtējumā sportists joprojām saglabā vadību.

"Dalītas emocijas par aizvadītajām sacensībām. Pirmā brauciena pēdējos divos apļos izlaidu no rokām uzvaru - bija manāmas grūtības, braucot bez aizsargbrillēm. Otrajā braucienā no starta līdz finišam turējos otrajā vietā, bet kopvērtējumā izcīnīta trešā vieta," pēc sacensībām savā "Facebook" lapā raksta Meņģelis. "Priecājos par komandas sniegumu un apsveicu savu komandas biedru Manžū ar uzvaru pašmāju līdzjutēju priekšā. Tagad no dubļainās trases laiks pāriet uz smilšu trasi nākamajā posmā Nīderlandē."

Vēl no Latvijas sportistiem šajā posmā 20.vietu ieņēma Ričards Zālīte, bet Kārlis Bole bija spiests izstāties.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā Meņģelis pēc diviem posmiem iekrājis 89 punktus, kamēr tuvākajam sekotājam Manžū ir par četriem punktiem mazāk.

Tikmēr Jānis Saldavs un Zālīte guvuši pa deviņiem punktiem, dalot 25.vietu, bet Bole šosezon punktus vēl nav izcīnījis.

Kā zināms, šomēnes Meņģelis triumfēja Eiropas čempionāta pirmajā posmā Dānijā.

Nākamais Eiropas čempionāta posms jau šajā nedēļas nogalē norisināsies Nīderlandē. Savukārt Latvijā kontinenta ātrākie kvadriciklu pārstāvji tiksies jūlija pašās beigās Stelpē.

Pagājušajā sezonā Meņģelis Eiropas čempiona titulu jau bija nodrošinājis pirms noslēdzošā, sestā, posma, izcīnot lielāko panākumu Latvijas kvadriciklu motokrosa vēsturē. Tāpat viņš palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

LETA/Foto: LETA

Tēmas