foto: Vida Press
Šūmahera bijušais aģents aicina sportista ģimeni atklāt patiesību
Vilijs Vēbers (pa kreisi) un Mihaēls Šūmahers kādreiz bija ļoti tuvi.
Sporta zvaigznes
2017. gada 17. oktobris, 05:29

Šūmahera bijušais aģents aicina sportista ģimeni atklāt patiesību

Kasjauns.lv

Septiņkārtējā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera veselības stāvoklis pēc 2013. gada nogalē piedzīvotā slēpošanas negadījuma, kurā tika nopietni bojātas autosportista smadzenes, joprojām ir ļoti neskaidrs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Autosporta leģendas ģimene par rehabilitācijas procesu nerunā ne vien ar presi un sabiedrību, bet arī ar kādreiz ļoti tuviem cilvēkiem.

Sarunā ar Vācijas laikrakstu “TZ”, sportista bijušais aģents Vilijs Vēbers pauž viedokli, ka uzticamajiem autobraucējiem faniem ir tiesības zināt patiesību, nevis izteikt parastus minējumus par to, kā notiek rehabilitācijas process Šūmahera ģimenes mājā Šveicē pie Ženēvas ezera.

Vēbers sadarbojās ar Šūmaheru vairāk nekā 20 gadus un bija kopā visu septiņu pasaules čempiona titulu izcīnīšanas laikā, pārtraucot darba attiecības vien 2012. gadā, tomēr tagad autosporta leģendas ģimene neuztur nekādus kontaktus.

Īpašums Šveicē, kur mājās ārstējas Mihaels Šūmahers

Šūmahera sieva Korīna, pārdodot vairākus īpašumus, iegādājusies medicīnas aparatūras 16 miljonu (!) vērtībā, kas nodrošina vīram visu vajadzīgo aprūpi mājās ...

gallery icon
8

“Šūmaheru ģimenei laikam ir bail no manis. Es Mihaēla dzimšanas dienā nosūtīju ziedus un kartiņu, bet nesaņēmu nekādu atbildi. Tas mani apbēdināja. Izskatās, ka viņi ir nobažījušies, ka es varētu publiskot kaut ko par viņa veselības stāvokli, bet es nekad to nedarītu. Es pat būtu gatavs parakstīt informācijas neizpaušanas līgumu.”

Kā pastāstīja 75 gadus vecais Vēbers, viņam no 2015. gada tika liegta iespēja redzēt slaveno F-1 pilotu. Bijušais aģents neslēpj, ka šī lēmuma iniciatore bija Mihaēla sieva Korīna, kura liegusi ierasties ģimenes mājās. “Es desmitiem reižu mēģināju saņemt atļauju apciemot Mihaēlu, bet visu laiku bez panākumiem. Man situācija ir nepatīkama, bet cieš arī mana ģimene, jo mēs ar Šūmaheriem bijām ļoti tuvi 25 gadus – tagad neviens to nespēj izprast.

Tomēr Pirmās formulas (F-1) leģendas aģente Sabīne Kēma savā pēdējā sarunā ar mediju pārstāvjiem lietoja frāzi “mēs”, kas ieviesusi jaunas cerības. Kēma, stāstot par muzeju, kurā godināt izcilā sportista panākumus, izteicās tā, it kā lēmumu par muzeja izveidi būtu pieņēmusi kopā ar pašu Mihaēlu: “Visas sportista karjeras laikā Mihaēls ir saglabājis lielāko daļu savu formulu, kombinezonu un ķiveru. Savos prātos mēs jau ilgu laiku bijām domājuši, ka šīm lietām būtu jābūt pieejamām publiski.

foto: Vida Press
Vilijs Vēbers uzskata, ka Mihaēla Šūmahera faniem ir tiesības zināt, kas notiek ar slaveno sportistu.

Sarāvies par 14 centimetriem?

Kā pagājušās nedēļas beigās ziņoja Auto-bild.ro, 48 gadus vecais Šūmahers atkal esot nokļuvis komā un slavenais sportists ir pieslēgts mākslīgās elpināšanas aparātam, kā arī atrodas ārstu diennakts uzraudzībā.

Medijs ziņo arī to, ka septiņkārtējais Pirmās formulas pasaules čempions ir piedzīvojis dramatiskas ķermeņa pārmaiņas: savulaik 174 centimetrus garais sportists ir sarāvies līdz 160 centimetriem, bet viņa ķermeņa svars no kādreizējiem 74 kilogramiem ir nokritis līdz 45 kilogramiem. Pašlaik par tik dramatiskiem skaitļiem ziņo vienīgi šis rumāņu medijs, tāpēc cerēsim, ka tik dramatiska situācija nav līdz galam patiesa.

Tuvinieki un fani lūdz par Mihaela Šūmahera atmošanos no komas

gallery icon
13

Nopērkama leģendāra formula

Septiņkārtējam Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionam Mihaēlam Šūmaheram karjeras laikā panākumu ir ļoti daudz, tomēr 2001. gada sezona noteikti bija īpaša.

"Scuderia Ferrari" pilots Mihaēls Šūmahers dominēja visas 2001. gada sezonas garumā un tika pie sava ceturtā čempiontitula ar 58 punktu pārvaru pār otro vietu. Jāatceras, ka tajā laikā punktus skaitīja citādāk, piemēram: par uzvaru - 10, par otro vietu - 6. Vācijas autosporta leģenda uzvarēja deviņās no 17 sacīkstēm un pārliecinoši nodrošināja arī Konstruktoru kausu "Ferrari" komandai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Izsolē var iegādāties vēsturisku Mihaēla Šūmahera formulu

Izstāžu nams "Sotheby's" piedāvā iegādāties Rosa Brauna un Rorija Birna dizainēto "Ferrari F2001" ar šasijas numuru #211 - tieši to ...

gallery icon
9

Izsoļu nams "Sotheby's" piedāvā iegādāties Rosa Brauna un Rorija Birna dizainēto "Ferrari F2001" ar šasijas numuru #211 - tieši to pašu formulu, ar kuru Mihaēls uzvarēja Monako un Ungārijas ''Grand Prix". Ar šo formulu Šūmahers pārspēja Alena Prosta rekordu - uzvara 51 sacīkstē.

Neskatoties uz to, ka šī leģendārā formula vēl pat šodien ir ideālā tehniskā kārtībā, ar viņu 2001. gadā vairāk braukts netika, un tagad šo vēsturisko spēkratu var iegādāties ikviens F-1, Mihaēla Šūmahera un "Ferrari" fans. Katrs, kurš ir gatavs izstērēt vismaz četrus miljonus ASV dolāru (izsoles sākumcena) var iesaistīties cīņā par formulu, lai pēc tam varētu piedalīties kādās elitārās sacensībās vai vienkārši turēt kaut kur goda vietā, jo pa ielām ar šādu transporta līdzekli vairumā pasaules valstu diemžēl nav atļauts.

foto: Vida Press
Mihaēls Šūmahers tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem sportistiem.

Ja pircējs nevēlas katru dienu skatīties uz savu ģeniālo vēstures lappusi, izsoles piedāvājumā tiek iekļauta arī garāža "Ferrari" bāzes vietā Itālijā, Maranello, kā arī transports uz kādām izvēlētājām sacīkstēm un pieredzējušu uzņēmuma mehāniķu komanda.

3 litru V-10 motora un 800 zirgspēku jaudīgā formula Ņujorkā tiks izsolīta 16. novembrī, tāpēc ir vēl vairāk nekā mēnesis pārdomām.

Daudz spekulāciju, bet ļoti dārga ārstēšana

Jau vēstīts, ka septembra otrajā pusē izskanēja runas, ka Šūmaheru ģimenei ir parādījusies cerība, ka uzlabotā slavenā sportista veselības stāvokli. Mihaēla sieva Korīna bija nolēmusi sava vīra ārstēšanu pārcelt uz ASV, kur kādā Teksasas klīnikā esot milzīga pieredze ar nopietnām galvas traumām un daktera Mīksa zināšanas esot devušas jaunas cerības.

Portāls Kasjauns.lv jau ziņoja, ka 2013. gada 29. decembrī septiņkārtējais F-1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers ar savu dēlu Miku devās slēpot Francijas Alpu kūrortā Meribelā, kad notika neparedzamais. Visu laiku slavenākais autobraucējs, traucoties lielā ātrumā, krita un atsita galvu pret akmeni. Neglāba arī ķivere.

Miks Šūmahers F-4 sacensībās Moncā

Autosporta leģendas septiņkārtējā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera dēlam Mikam pagaidām vēl neizdodas pietuvināties tēva sasniegtajiem augstumiem, lai ...

gallery icon
49

Pēc negadījuma Šūmahers nekavējoties tika nogādāts Grenobles slimnīcā, kur pārcieta gan neiroķirurģiskas operācijas, gan arī divas dzīvības glābšanas operācijas. Pēc negadījuma Šūmahers vairākus mēnešus pavadīja komā līdz ģimene publiska paziņoja, ka situācija uzlabojas un slavenais F-1 pilots sāk atgūt samaņu. Mihaēla ārstēšana sākotnēji tika pārcelta uz Šveices pilsētu Lozannu, bet, kad veselības stāvoklis nedaudz uzlabojās, uz ģimenes mājām pie Ženēvas ezera.

Pēc notikušā daudz konkrētas informācijas pagaidām nav bijis, jo, kā paziņojusi Mihaēla Šūmahera menedžere Sabīne Kēma, nekāda informācija par autosportista veselības stāvokli vairs netiks sniegta, lai neradītu lieku ažiotāžu un spekulācijas. “Mihaēla veselība nav publiski apspriežama informācija, un tā tas paliks. Mēs tā arī turpināsim.”

Autosporta leģendas ārstēšanā jau šodien ir iztērēti vairāk nekā 20 miljoni eiro, un summa noteikti turpina pieaugt, jo katra rehabilitācijas nedēļā mājās izmaksā teju 150 000 eiro. Šūmaheru ģimenes mājās Ženēva par septiņkārtējā pasaules čempiona veselību rūpējas 15 cilvēki komanda, kurā ietilpst ļoti profesionāli fizioterapeiti un medmāsas.
Autosporta leģendas īpašumu vērtība pirms negadījuma tika pielīdzināta 590 miljoniem eiro, tomēr skaidras naudas līdzekļu trūkums sportista sievu Korīnu pamudinājis pārdot gan privāto lidmašīnu, gan atpūtas māju Norvēģijā, gan arī citas mazāk vērtīgas lietas un īpašumus.