Citi sporta veidi
2016. gada 25. aprīlis, 18:02

Gulbja neveiksmes turpinās, sniegainos apstākļos zaudēts arī Dodigam

Jauns.lv

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien sniegainos laika apstākļos piedzīvoja zaudējumu Minhenes ATP "World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā, ciešot jau piekto zaudējumu pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā Gulbis ar rezultātu 6-7 (3:7), 2-6 piekāpās horvātam Ivanam Dodigam.

Mača sākumā trešajā geimā vienu breikbumbu nācās aizstāvēt Gulbim, bet ceturtajā viņam pašam izdevās lauzt pretinieka servi. Tomēr Latvijas sportista prieki bija īsi, un jau nākamajā geimā Dodigs atkal panāca līdzsvaru. Seta turpinājumā laukumā dominēja servētāji, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot taibreikā. Tajā kopumā ritēja līdzīga spēle, tomēr Gulbis divreiz zaudēja izspēlēs pie horvāta serves un cieta neveiksmi 6-7 (3:7).

Otrā seta ievadā mačs uz aptuveni 15 minūtēm tika apturēts sniega dēļ. Cīņai atsākoties, Gulbim jau pirmajā izspēlē bija jāaizstāv breikbumba, un tas viņam neizdevās, izsitot bumbiņu ārpus laukuma. Cīņas turpinājumā Gulbim reālākā iespēja pagarināt maču radās septītajā geimā, kad viņš ieguva divas breikbumbas, tomēr neviena no tām netika izmantota, bet uzreiz nākamajā geimā Gulbis nenoturēja savu servi un piedzīvoja savu kārtējo zaudējumu.

Turnīrs Minhenē notiek āra kortos uz māla seguma, bet sacensību norises vietā ir tikai aptuveni piecus grādus silts, turklāt tenisistiem svētdien un pirmdien dažbrīd pat nācies saskarties ar slapju sniegu. Vairāki tenisisti jau atzinuši, ka pirmoreiz karjerā piedzīvojuši spēļu apturēšanu sniega dēļ.

Šosezon ļoti neveiksmīgi spēlējošais Gulbis pašlaik ATP rangā ieņem 83.vietu, bet Dodigs ir astoņas pozīcijas augstāk.

Latvijas tenisistam sezonas pirmā puse bijusi neveiksmīga, jo viņš ATP pamatturnīros spējis izcīnīt tikai divas uzvaras desmit mačos. Savukārt, ņemot vērā arī kvalifikācijas turnīrus, Gulbis šosezon guvis vien piecas uzvaras 15 cīņās.

Pagājušajā nedēļā latvietis sacentās 500 punktu turnīrā Barselonā, tomēr sasniedza pēdējo gadu antirekordu un jau pirmajā mačā piekāpās ungāram Mārtonam Fučovičam, kurš atrodas ārpus pasaules ranga otrā simta. Gulbis zaudējis jau četrās cīņās pēc kārtas.

Tiesa, Gulbis neveiksmīgi sācis jau otro gadu pēc kārtas, tāpēc nākamreiz viņam lielāks punktu skaits jāaizstāv vien maija otrajā pusē pirms paša Francijas atklātā čempionāta.

Tikmēr Dodigs pret Gulbi guva vien ceturto uzvaru šosezon ATP pamatturnīros. Tāpat viņš piedalījies arī divos "Challenger" turnīros, vienā zaudējots pusfinālā, bet citā tiekot līdz finālam.

Dodigs 2013.gadā ATP rangā bija pakāpies līdz 29.vietai, bet savu līdz šim vienīgo ATP titulu horvāts guvis 2011.gadā.

Gulbis ar Dodigu sacentās ceturto reizi un piedzīvoja trešo neveiksmi - 2009.gadā Zagrebas ATP turnīra otrajā kārtā latvietis piekāpās ar 6-7 (3:7), 4-6, kaut viņa pretinieks pasaules rangā tobrīd atradās vien piektajā simtā, 2011.gada Sinsinati "Masters 1000" turnīra pirmajā kārtā Gulbis zaudēja ar 3-6, 6-7 (3:7), bet tobrīd ATP rangā jau augstāk bija horvāts, savukārt 2014.gadā tajā pašā Sinsinati turnīrā latvietis beidzot revanšējās ar 7-6 (10:8), 7-6 (7:4).

Otrajā kārtā Dodigs tiksies ar pieredzējušo krievu Mihailu Južniju vai brazīlieti Tomašu Beluči, kurš izlikts ar sesto numuru.

Minhenē Gulbis spēlēja piekto reizi un nekad nav ticis tālāk par otro kārtu. Pērn latvietis šajā nedēļā sacensībās nepiedalījās.

LETA/Foto: EPA/LETA