foto: AP/Scanpix/LETA
Porziņģis, visticamāk, nepiedalīsies noslēdzošajā "Knicks" pārbaudes spēlē
Kristaps Porziņģis turpina ārstēt sāpošo gurnu, tāpēc izlaidīs pēdējo pārbaudes spēli pret Vašingtonas "Wizards".
Basketbols
2017. gada 13. oktobris, 11:09

Porziņģis, visticamāk, nepiedalīsies noslēdzošajā "Knicks" pārbaudes spēlē

LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, visticamāk, nepiedalīsies piektdien gaidāmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņujorkas "Knicks" pārbaudes spēlē.

Porziņģis, kuram sāp gurns, ceturtdien "Knicks" treniņā piedalījās atvieglinātā režīmā neveicot tos vingrinājumus, kuros bija kontakta cīņa, turklāt nodarbībā nebija šogad NBA draftā izraudzītais franču saspēles vadītājs Franks Ntikilinā.

Kā vēsta laikraksts "The News Day", visticamāk, abi basketbolisti piektdien pēdējā pārbaudes spēlē pret Vašingtonas "Wizards" nepiedalīsies.

"Šobrīd nezinu, vai kāds no viņiem piektdien spēlēs. Kad sākas regulārā čempionāta spēles, spēlētāji paši zina, kā jāspēlē, lai nelielas sāpes nepārvērstos par kaut ko nopietnāku. Savukārt pārbaudes mačos jābūt piesardzīgākiem," izteicās "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks.

Lai arī "Knicks" stūrmanis neizslēdza abu basketbolistu piedalīšanos pārbaudes spēlēs, tas, visticamāk, piesardzības nolūkos nenotiks.

Pats Porziņģis tikmēr ceturtdien bija izteicies, ka pastāv 40% iespējamība, ka viņš piektdien spēlēs.

"Knicks", gatavojoties jaunajai NBA sezonai, ir piedzīvojusi četrus zaudējumus tikpat spēlēs. Jauno sezonu tā sāks nākamajā ceturtdienā, viesojoties pie Oklahomasitijas "Thunder".

Porziņģis piedalījies tikai divos pārbaudes mačos, iepriekšējo cīņu pirmdien gurna traumas dēļ izlaižot. Latvietis nepiedalījās arī trešdienas treniņā.

Savu divu NBA sezonu laikā Porziņģis kopumā izlaidis 26 spēles, bet šo vasaru viņš pavadīja, strādādams plecu pie pleca ar spāņu fizioterapeitu Manolo Validvjeso, kurš ar latvieti ir arī Ņujorkā. Tiesa, basketbolistu tik un tā piemeklējušas nedienas ar veselību, jo treniņnometnē viņam bija problēmas ar ceļgalu, bet tagad sāp gurns.

NBA 72.sezona sāksies 17.oktobrī, kad Porziņģis sāks savu trešo, bet Sanantonio "Spurs" basketbolists Dāvis Bertāns - otro sezonu.