foto: AFP/Scanpix/LETA
Aļona Ostapenko pretendē uz šī gada pasaules labākās tenisistes balvu
Tāpat Aļona Ostapenko pretendē uz visvairāk progresējušās tenisistes balvu.
Citi sporta veidi
2017. gada 12. oktobris, 13:42

Aļona Ostapenko pretendē uz šī gada pasaules labākās tenisistes balvu

LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete un šī gada "French Open" čempione Aļona Ostapenko pretendē uz WTA gada labākās spēlētājas balvu, vēsta Sieviešu tenisa asociācija (WTA).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tāpat Ostapenko ir starp kandidātēm uz visvairāk progresējušās tenisistes balvu.

20 gadus vecā Ostapenko šosezon tika pie saviem pirmajiem diviem WTA tituliem karjerā. Jūnijā viņa triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, gūdama vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē, bet septembrī viņa uzvarēja Seulas WTA "International" turnīrā. Ostapenko WTA rangā ieņem rekordaugsto septīto vietu un nodrošinājusi vietu šīs sezonas noslēguma turnīrā.

Pēc pagājušās sezonas Latvijas sportiste pasaules rangā bija vien 43. pozīcijā, bet šī gada februārī bija noslīdējusi pat uz astoto desmitu.

Uz gada spēlētājas balvu izvirzītas arī rumāniete Simona Halepa, spāniete Garvinje Mugurusa, čehiete Karolīna Plīškova, ukrainiete Jeļina Svitoļina un amerikāniete Venusa Viljamsa.

Halepa šajā nedēļā pēc ilgas cenšanās kļuvusi par WTA ranga līderi, pirmo pozīciju nopelnot ar uzvaru Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra pusfinālā pār Ostapenko. Šosezon viņa vairākas reizes zaudēja spēlēs, kurās varēja nodrošināt planētas pirmās raketes godu, tajā skaitā Francijas atklātā čempionātā finālā piekāpjoties Ostapenko. Šosezon vienīgo titulu viņa ieguva ar uzvaru Madrides WTA "Premier" turnīrā.

Tikmēr Mugurusa šosezon triumfēja Vimbldonas čempionātā un Sinsinati WTA "Premier" turnīrā, arī pabūdama ranga līderes godā. Tāpat planētas pirmās raketes godu šosezon izbaudīja Plīškova, kura tikusi pie trim tituliem, bet Svitoļina šosezon WTA tūrē guvusi visvairāk - piecas - trofejas.

Savukārt V.Viljamsa šosezon ir bez tituliem, bet spēlēja "Grand Slam" turnīru finālos Austrālijā un Vimbldonā, kur zaudēja attiecīgi savai jaunākajai māsai Serēnai un Mugurusai.

Tikmēr uz visvairāk progresējušās tenisistes balvu pretendē sportistes, kuras bijušas ranga simtniekā un parādījušas ievērojamu progresu. Uz šo balvu pretendē nu jau pirmā desmitnieka tenisistes Ostapenko, Svitoļina, francūziete Karolīne Garsija, kā arī Koko Vandeveja no ASV un Kristīna Mladenoviča no Francijas.

Savukārt uz gada atgriešanās balvu pretendē amerikānietes Sloeina Stīvensa un Medisona Kīza, kuras šosezon tikās "US Open" finālā, uzvaru gūstot Stīvensai, kā arī čehiete Petra Kvitova un austrāliete Ešlija Bārtija.

Stīvensa un Kīza karjeras laikā mocījušās ar smagām traumām, bet šovasar ASV aizcīnījās līdz "Grand Slam" turnīra finālam. Savukārt Kvitovai pērn decembrī viņas dzīvoklī ar nazi uzbruka laupītājs, kurš tenisistei sagrieza un smagi satraumēja roku. Sportistei bija nepieciešama operācija, un kortā viņa atgriezās maija beigās, bet mēnesi vēlāk triumfēja Birmingemas WTA "Premier" turnīrā. Tikmēr Bārtija 2014.gadā pameta tenisu un pievērsās kriketam, noslēdzot līgumu ar Austrālijas līgas komandu Brisbenas "Heat", bet pērn sportiste atgriezās profesionālajā tenisā.

Tikmēr gada jaunpienācējas balvu pretendē tenisistes, kuras debitējušas pirmajā simtniekā vai guvušas nozīmīgus panākumus. Starp kandidātēm uz šo balvu ir amerikāniete Katerīna Belisa, brazīliete Beatrīsa Adadža-Maja, beļģiete Elise Mertensa un čehiete Markēta Vondroušova.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pērn uz gada atgriešanās balvu pretendēja Anastasija Sevastova, kura šobrīd ir Latvijas otrā rakete, bet Ostapenko bija starp kandidātēm uz jaunpienācējas balvu, taču abas pašmāju tenisistes neuzvarēja savās nominācijās.

Uzvarētājas visās nominācijās tiks noskaidrotas žurnālistu balsojumā.