Latvijas labākajam futbolistam Vaņinam liek beigt karjeru vai pamest klubu
"Sion" kluba prezidents Andri Vaņinu ir nosaucis par galveno vaininieku pēdējā laika neveiksmēm.
Futbols
2016. gada 26. aprīlis, 12:14

Latvijas labākajam futbolistam Vaņinam liek beigt karjeru vai pamest klubu

Jauns.lv

Šveices augstākās futbola līgas kluba "Sion" prezidents Kristiāns Konstantēns piedāvājis šīs vienības vārtsargam Andrim Vaņinam noslēgt karjeru vai arī meklēt sev citu komandu, vēsta "Blick.ch".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā ziemā "Sion" parakstīja ilgtermiņa līgumu ar perspektīvo Krievijas U-21 izlases vārtsargu Antonu Mitrjuškinu, turklāt šīs vienības sastāvā viņš debitēja aizvadītajā sestdienā, kad palīdzēja komandai Šveices čempionāta mačā savā laukumā ar 3:1 uzvarēt "Lugano". Tikmēr Latvijas izlases pamatvārtsargs Vaņins šai cīņai nebija pieteikts.

Kā informē "Blick", Vaņins esot atteicies būt komandas otrais vārtsargs un sēdēt uz rezervistu soliņa, tāpēc šo maču vērojis no tribīnēm. Pēcāk Latvijas sportists izteica cerību, ka nākamajā spēlē varēs doties laukumā. Tiesa, citās domās ir Konstantēns, kurš pazīstams ar savu straujo un emocionālo dabu.

"Mitrjuškins ir jaunais "Sion" pirmais vārtsargs. Savukārt Vaņinam ir divas izvēles iespējas - beigt karjeru vai meklēt citu klubu," izteicās Konstantēns. "Pēc iepriekšējā Vaņina mača, kurā tika piedzīvota neveiksme pret "St.Gallen", treneris norādīja, ka gaida no vārtsarga labāku sniegumu."

"Ja mēs būtu savlaicīgāk veikuši vārtsargu rokādi, komanda būtu pārvarējusi UEFA Eiropas līgas 1/16 finālu pret Bragas "Sporting"," uzskata Konstantēns, "Sion" neveiksmēs vainojot Vaņinu.

"Vaņins iepriekš ir minējis, ka vēlas kļūt par vārtsargu treneri. To viņš var darīt šeit, taču viņš tādu summu, ko šobrīd kā futbolists nopelna vienas sezonas laikā, nopelnītu četros gados," sacīja "Sion" kluba prezidents.

Pašlaik 35 gadus vecais Vaņins "Sion" klubu pārstāv jau kopš 2009.gada, kad pārnāca no Latvijas komandas "Ventspils". Kopš tā laika Latvijas vārtsargs bijis stabils Šveices vienības pirmais numurs.

Kā zināms, Vaņins decembra beigās trešo reizi karjerā tika atzīts par gada labāko futbolistu Latvijā.

Ar 30 spēlēs iekrātiem 44 punktiem "Sion" vietējā čempionāta kopvērtējuma tabulā ieņem ceturto vietu.

LETA/Foto: AFP/LETA