Girgensonam kavējas ekipējums. Mūsu NHL hokejists vēl netrenējas ar izlasi
Zemgus Girgensona pievienošanās Latvijas valstsvienības treniņiem tiek atlikta vēl par vienu dienu.
Hokejs
2016. gada 26. aprīlis, 12:33

Girgensonam kavējas ekipējums. Mūsu NHL hokejists vēl netrenējas ar izlasi

Jauns.lv

Vienīgais Latvijas pārstāvis Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzbrucējs Zemgus Girgensons treniņus ar valstsvienību, kas gatavojas pasaules čempionātam, sāks trešdien, jo no ASV vēl nav pienācis viņa ekipējums, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Iepriekš bija paredzēts, ka Girgensons izlases treniņiem varēs pievienoties otrdien, taču tas nav noticis. Sportista ekipējums Latvijā ieradīsies otrdien ap pusdienlaiku, līdz ar to norunāts, ka uzbrucējs ar komandu trenēties sāks trešdien.

Girgensons šosezon Bufalo "Sabres" komandas sastāvā 71 regulārā čempionāta spēlē guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot neitrālu lietderības rādītāju.

Šobrīd ir skaidrs, ka planētas meistarsacīkstēs Latvijai nepalīdzēs aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Tāpat pēdējā laikā divi izlases aizsargi cīnās ar traumām - Aleksandrs Jerofejevs turpina atlabt no ribas lūzuma, bet Oskars Cibuļskis pagājušajā nedēļā nevarēja pilnvērtīgi trenēties cirkšņa traumas dēļ.

Latvijas izlase pārbaudes spēļu ciklu pirms pasaules čempionāta sāka ar diviem izbraukuma mačiem pret Dāniju, ko izdevās pieveikt ar 6:4 un 4:3. Savukārt pēc tam savā laukumā valstsvienība vispirms ar 1:3 piekāpās Baltkrievijai, bet dienu vēlāk emocijām bagātā mačā revanšējās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2.

Iepriekšējās nedēļas izskaņā Latvija savu skatītāju priekšā divreiz spēlēja arī ar Vāciju, vispirms piektdien piekāpjoties ar 3:4, bet dienu vēlāk revanšējoties ar 4:1.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Latvijas hokeja valstsvienības kandidāti, gatavojoties pasaules čempionātam:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Toljati "Lada", KHL), Jānis Kalniņš ("Szekesfehervar II", Ungārija), Ivars Punnenovs (Langnau "Tigers", Šveice), Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Kristaps Zīle (visi - Rīgas "Dinamo"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras", Zviedrija), Ralfs Freibergs (Toledo "Walleye", ECHL), Maksims Širokovs ("Sterzing"/"Vipiteno", Itālija), Edgars Siksna (Karagandas "Sariarka", VHL), Jānis Andersons, Renārs Demiters (abi - "Zvolen", Slovākija);

uzbrucēji - Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi - Rīgas "Dinamo"), Aleksejs Širokovs (Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", VHL), Artūrs Ozoliņš (Angarskas "Jermak", VHL), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", KHL), Roberts Bukarts ("Zlin", Čehija), Rodrigo Ābols (Portlendas "Winterhawks", WHL).

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA