Sevastova piekāpjas serbietei Kruničai, kuru uzvarēja pirms nedēļas
Visā mačā Sevastova ieguva tikai divas breikbumbas, turklāt nespēja nevienu no tām realizēt.
Citi sporta veidi
2016. gada 26. aprīlis, 20:10

Sevastova piekāpjas serbietei Kruničai, kuru uzvarēja pirms nedēļas

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien cieta neveiksmi Rabātas WTA "International" sērijas turnīra Marokā pirmajā kārtā, ar rezultātu 3-6, 2-6 zaudējot serbietei Aleksandrai Kruničai, kuru pirms nedēļas pārliecinoši pieveica. Savukārt ar uzvaru Sevastova otrdien sāka šī turnīra dubultspēļu sacensības.

Līdz ar to Latvijas tenisisti šonedēļ augstākā līmeņa turnīros palikuši bez uzvarām, jo jau pirmdien ATP un WTA turnīros Minhenē un Prāgā pirmajos mačos zaudēja arī Ernests Gulbis un Aļona Ostapenko.

Sevastova otrdien vienspēles pirmajā geimā lauza pretinieces servi, tomēr nākamajos četros geimos labāka bija Kruniča. Kaut turpinājumā Sevastova atspēlēja divas breikbumbas un pietuvojās līdz 3-4, nākamajos divos geimos atkal pārāka bija Kruniča, un Latvijas tenisiste cieta neveiksmi pirmajā setā ar 3-6.

Otrajā setā Sevastova jau pirmajā geimā zaudēja savu servi. Turpinājumā kādu laiku servētājas darbojās droši, bet septītajā geimā Kruniča vēlreiz lauza pretinieces servi un maču noslēdza ar pārliecinošu uzvaru.

Visā mačā Sevastova ieguva tikai divas breikbumbas, turklāt nespēja nevienu no tām realizēt.

Līdz ar to Sevastova turnīru noslēdza ar vienu WTA ranga punktu.

Sevastova, kura pasaules rangā šonedēļ ieņem 86.vietu, pirms nedēļas Stambulā guva savu pārliecinošāko uzvaru karjerā WTA turnīros, pirmajā kārtā Kruniču uzvarot ar 6-0, 6-0. Tiesa, Serbijas tenisiste pāris dienas pirms tam bija aizvadījusi divas ļoti sīvas cīņas Federāciju kausa izcīņā, tāpēc Turcijā viņa ieradās nogurusi.

Abām tenisistēm Rabātā bija trešā savstarpējā spēle mēneša laikā, jo marta beigās viņas tikās arī Maiami WTA "Premier" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā, Sevastovai ciešot neveiksmi ar 4-6, 3-6. Tikmēr karjeras laikā abas iepriekš bija tikušās četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm, jo pērn serbiete uzvarēja Lincas turnīra pirmajā kvalifikācijas kārtā, bet Sevastova guva panākumu 2013.gadā Bogotas turnīra kvalifikācijā. Sevastova abas uzvaras guvusi uz māla seguma, kāds ir arī Rabātā, bet Kruniča iepriekšējos divus panākumus bija izcīnījusi uz cietā seguma, bet tagad arī tikusi pie pirmās uzvaras uz māla.

Jau ziņots, ka Sevastova Stambulas WTA "International" turnīra otrajā kārtā uzveica zviedrieti Juhannu Lāšoni, pirmoreiz šogad uzvarot tenisisti, kura pasaules rangā atrodas pirmajā simtniekā, bet ceturtdaļfinālā, kas viņai bija otrais šajā sezonā WTA turnīros, piekāpās Ukrainas sportistei Katerinai Kozlovai.

Tikmēr Kruniča, kura šonedēļ WTA rangā ir 123.vietā, Rabātas turnīrā vispirms cīnījās kvalifikācijā, kurā viņa bija izlikta ar pirmo numuru. Pirmajā kārtā serbiete no spēles bija brīva, otrajā kārtā viņa ar 6-1, 6-2 pārspēja krievieti Marinu Meļņikovu, kura rangā ir 248.pozīcijā, bet pirmdien izšķirošajā trešajā kārtā smagā un ilgā cīņā ar 6-3, 5-7, 7-5 uzvarēja arī Sāru Sorrivesu Tormo no Spānijas, kura rangā ir 208.vietā.

Rabātas turnīrā Kruniča otrajā kārtā tiksies ar krievieti Jekaterinu Makarovu, kura izlikta ar otro numuru, jo pasaules 30.rakete pirmdien pirmās kārtas cīņā pārliecinoši ar 6-4, 6-2 uzvarēja Aleksandru Dulgeru no Rumānijas, kurā rangā ir 98.vietā.

Marokā Sevastova piedalās arī dubultspēļu turnīrā, kurā viņa kopā ar slovākieti Mihaelu Hončovu pirmajā kārtā otrdien ar 7-6 (7:2), 6-1 apspēlēja polieti Katažinu Piteru un rumānieti Andrea Mitu.

Pirmās kārtas pārvarēšana devusi 60 WTA dubultspēļu ranga punktus, bet ceturtdaļfinālā Sevastovas un Hončovas duetam pretim stāsies jau ļoti labi iepazītā Kruniča, kā arī Ksenija Knolla no Šveices, kuras izliktas ar ceturto numuru.

Šosezon šī ir tikai trešā reize, kad Sevastova piedalās arī dubultspēļu turnīrā. Iepriekšējās divas reizes viņa allaž guvusi pa vienai uzvarai.

Sevastova sezonas sākumā Austrālijas atklātajā čempionātā pārvarēja kvalifikāciju un pamatturnīrā tika līdz otrajai kārtai, kā arī sasniedza ceturtdaļfinālu Gaosjunas WTA "International" sērijas turnīrā Taivānā, kā arī aizvadītajā nedēļā līdzīga līmeņa turnīrā Turcijā. Tiesa, pirms Stambulas viņa WTA turnīros bija zaudējusi trijos mačos pēc kārtas, jo nespēja pārvarēt kvalifikāciju prestižajos Indianvelsas un Maiami turnīros, kā arī zaudēja Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Sevastova Rabātā spēlē pirmoreiz karjerā. Pirms gada Latvijas tenisiste, kura nesen bija atsākusi karjeru, ap šo laiku vēl spēlēja ITF sērijas turnīros, bet pirmo WTA turnīru aizvadīja tikai jūlijā.

Jau ziņots, ka pirmdien zaudējumu Prāgas WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā piedzīvoja Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura ar 7-5, 2-6, 1-6 zaudēja savai vienaudzei Anai Konjuhai.

LETA/ Foto: EPA/LETA