"Real" bez savainotā Ronaldu nespēj gūt vārtus Mančestrā
Portugāļu zvaigzne Ronaldu traumas dēļ savu komandas biedru spēli bija spiests vērot no malas.
Futbols
2016. gada 27. aprīlis, 00:01

"Real" bez savainotā Ronaldu nespēj gūt vārtus Mančestrā

Jauns.lv

Mančestras "City" un Madrides "Real" futbolisti otrdien ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 noslēdza UEFA Čempionu līgas pirmo pusfināla spēli, kurā mājinieku lomā bija Anglijas premjerlīgas klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par spīti "Real" galvenā trenera Zinedina Zidana dienu pirms mača apgalvotajam, Madrides klubs šo maču aizvadīja bez sava līdera Krištianu Ronaldu, kurš nebija pat iekļauts pieteikumā spēlei. Tāpat pēc pirmā puslaika tika nomainīts otrs labākais viesu snaiperis Karims Benzemā.

Abas komandas spēli aizvadīja piesardzīgi, tā arī nespējot gūt vārtus. Tiesa, mača beigu daļā tuvu panākumam bija "Real" futbolisti, taču "City" vārtsargs Džo Hārts atvairīja brazīliešu pussarga Kasemiru un portugāļu aizsarga Pepes bīstamos sitienus.

Madrides kluba futbolisti spēlē izdarīja četrus sitienus pa pretinieku vārtiem, kamēr laukuma saimniekiem tāds bija tikai viens.

Jau ziņots, ka portugāļu zvaigzne Ronaldu, kurš izlaida arī Karaliskā kluba iepriekšējo spēli sestdien Spānijas čempionātā, pirms nedēļas guva augšstilba muskuļa traumu, taču pirmdien Madrides kluba galvenais treneris Zinedins Zidāns apstiprināja, ka rezultatīvais uzbrucējs būs gatavs spēlei un dosies laukumā. Ronaldu piedalījās arī pirmspēles treniņā, tomēr laukumā viņš neparādījās.

Ronaldu šosezon Čempionu līgā ir guvis 16 vārtus, tikai par vienu precīzu sitienu atpaliekot no sava pirms divām sezonām sasniegtā turnīra rekorda, bet sezonā kopā visos turnīros viņš ir izcēlies ar 47 precīziem sitieniem.

Tikmēr "City" futbolistiem otrdien nācās iztikt bez viena no saviem balstiem Jajas Turē, jo kotdivuāriešu centra pussargam ir muskuļa trauma, ko viņš guva sestdien Anglijas premjerlīgas spēlē, kurā Mančestras klubs ar 4:0 mājās sagrāva Stokas "City".

Atbildes spēle 4.maijā notiks Madridē.

Mančestras "City" UEFA Čempionu līgas pusfinālā spēlē pirmo reizi kluba vēsturē, jo līdz šim allaž bija izstājušies jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā. Savukārt titulētais "Real" šī turnīra pusfinālā ir iekļuvis sesto reizi pēc kārtas, lūkojot atkārtot pirms diviem gadiem gūto panākumu, kad tika finālā, pēc tam arī izcīnot prestižo trofeju.

Jau ziņots, ka izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "City" divu spēļu summā ar 3:1 uzvarēja Ukrainas klubu Kijevas "Dinamo", bet ceturtdaļfinālā aizraujošā cīņā divu maču summā ar 3:2 pārspēja Francijas čempioni Parīzes "Saint-Germain" (PSG). Šī dueļa pirmā spēle Parīzē noslēdzās neizšķirti 2:2, bet atbildes mačā savās mājās mančestriešiem pietika ar beļģu pussarga Kevina de Brujnes gūtajiem vārtiem, lai tiktu četru labāko komandu vidū.

Tikmēr "Real" astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 4:0 uzveica Itālijas komandu "AS Roma", bet ceturtdaļfinālā guva uzvaru ar 3:2 pret Vācijas klubu "VfL Wolfsburg". Pirmajā mačā viesos Madrides klubs negaidīti zaudēja ar 0:2, taču atbildes spēlē revanšējās ar 3:0, bet visus trīs vārtus guva tieši Ronaldu.

Otras UEFA Čempionu līgas pusfināla dueļa pirmā spēle starp Madrides "Atletico" un Minhenes "Bayern" notiks trešdien. Jau ziņots, ka "Atletico" ceturtdaļfinālā uzveica un no tālākās cīņas izslēdza pērnā gada Čempionu līgas uzvarētājus "Barcelona", bet Vācijas čempioni "Bayern" pārspēja Portugāles klubu Lisabonas "Benfica". Arī šīs komandas divu spēļu summā uzvarēja ar 3:2.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā, bet turnīra finālspēle 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva "Barcelona", kas finālā ar 3:1 pieveica "Juventus".

LETA/ Foto: EPA/LETA