Jēkabs Rēdlihs atsaka hokeja izlasei, maija beigās ģimenē gaidāms pieaugums
2014.gadā Jēkabs Rēdlihs izvicināja dūres ar mājnieku Kirilu Gotovecu. Tajā mačā Latvija zaudēja Baltkrievijai ar 1:3, bet tiesneši strīdīgā situācijā neieskaitīja Daugaviņa gūtos vārtus.
Hokejs
2016. gada 27. aprīlis, 17:24

Jēkabs Rēdlihs atsaka hokeja izlasei, maija beigās ģimenē gaidāms pieaugums

Jauns.lv

Pieredzējušais aizsargs Jēkabs Rēdlihs, uz kura palīdzību pasaules čempionātā cerēja Latvijas hokeja izlase, komandai nevarēs palīdzēt ģimenes apstākļu dēļ, informēja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sezonu Čehijas čempionātā aizvadījušais 34 gadus vecais aizsargs izlasei nepievienosies, jo maija beigās viņa ģimenē ir gaidāms pieaugums. Līdz ar to šoreiz izlasē būs tikai viens no brāļiem Rēdlihiem - Miķelis. Jau ziņots, ka traumas dēļ izlasē nebūs arī vecākā no trīs brāļiem hokejistiem Krišjāņa Rēdliha, kurš kājas savainojumu janvārī guva Rīgas "Dinamo" rindās.

J.Rēdlihs šo sezonu sāka Homutovas "Pirati" komandā, bet pēc tam pārcēlās uz Karlovi Vari "Energie" vienību, kurai palīdzēja pāreju turnīrā saglabāt vietu Čehijas augstākajā hokeja līgā.

Šosezon viņš Čehijas augstākajā līgā 32 spēlēs izcēlās ar trīs rezultatīvām piespēlēm, bet desmit pāreju turnīra mačos aizsargs iemeta divas ripas.

Pāreju turnīrā spēlēja divas vājākās šīs sezonas Čehijas augstākās līgas komandas "Energie" un Litvīnovas "Verva", kā arī divas vadošās komandas no Čehijas pirmās līgas - Prāgas "Slavia" un Jihlavas "Dukla".

Izlasei nepievienosies arī šosezon par Norvēģijas čempionu kļuvušais uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kuram ir veselības problēmas. Vien 19 gadus vecais Balcers Stavangeras "Oilers" komandā izslēgšanas spēļu turnīrā 17 cīņās izcēlās ar sešiem precīziem metieniem un četrām rezultatīvām piespēlēm, savukārt regulārajā čempionātā uzbrucējs 43 spēlēs iemeta 15 ripas un deviņas reizes asistēja partneriem.

Latvijas izlases kandidāti piektdien un sestdien aizvadīs divas pēdējās pārbaudes spēles pirms čempionāta, viesos tiekoties ar Šveices izlasi. Jau ziņots, ka izbraukumā dosies divi vārtsargi, astoņi aizsargi un četrpadsmit uzbrucēji. Mājās paliks vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Renārs Demiters, Aleksandrs Jerofejevs un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Miks Indrašis un Nikolajs Jeļisejevs. Indrašis trešdien izlaida treniņu muguras problēmu dēļ, bet Jeļisejevam bija paaugstināta temperatūra.

Kā ziņots, planētas meistarsacīkstēs Latvijai nepalīdzēs arī aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Latvijas izlase pārbaudes spēļu ciklu pirms pasaules čempionāta sāka ar diviem izbraukuma mačiem pret Dāniju, ko izdevās pieveikt ar 6:4 un 4:3. Savukārt pēc tam savā laukumā valstsvienība vispirms ar 1:3 piekāpās Baltkrievijai, bet dienu vēlāk emocijām bagātā mačā revanšējās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2.

Iepriekšējās nedēļas izskaņā Latvija savu skatītāju priekšā divreiz spēlēja arī ar Vāciju, vispirms piektdien piekāpjoties ar 3:4, bet dienu vēlāk revanšējoties ar 4:1.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu izlases vadībā zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Latvijas hokeja valstsvienības kandidāti, gatavojoties pasaules čempionātam:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Toljati "Lada", KHL), Jānis Kalniņš ("Szekesfehervar II", Ungārija), Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Kristaps Zīle (visi - Rīgas "Dinamo"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras", Zviedrija), Ralfs Freibergs (Toledo "Walleye", ECHL), Maksims Širokovs ("Sterzing"/"Vipiteno", Itālija), Edgars Siksna (Karagandas "Sariarka", VHL), Jānis Andersons, Renārs Demiters (abi - "Zvolen", Slovākija);

uzbrucēji - Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi - Rīgas "Dinamo"), Aleksejs Širokovs (Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", VHL), Artūrs Ozoliņš (Angarskas "Jermak", VHL), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", KHL), Roberts Bukarts ("Zlin", Čehija), Rodrigo Ābols (Portlendas "Winterhawks", WHL), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL).


LETA/Foto: Vida Press