Futbols
2016. gada 27. aprīlis, 23:59

Saula Nigueza supergols nodrošina "Atletico" uzvaru pār "Bayern" pirmajā Čempionu līgas pusfināla mačā. VIDEO

Jauns.lv

Spānijas kluba Madrides "Atletico" futbolisti trešdien UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Vācijas čempionvienību Minhenes "Bayern", sagādājot pretiniekiem pirmo zaudējumu pēdējās 12 spēlēs.

Jau no pirmajām spēles minūtēm "Atletico" vairākkārt apdraudēja pretinieku vārtus, taču veiksmīgi viesu komandas rindās spēlēja vārtsargs Manuels Noiers. Laukuma saimnieku centieni gūt vārtus drīzumā vainagojās panākumiem, kad 11.minūtē spāņu pussargs Sauls individuāli ar driblu apspēlēja vairākus pretiniekus un uzbrukumu noslēdza ar precīzu sitienu, izvirzot Madrides klubu 1:0 vadībā. Turpinājumā arī "Bayern" izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas, taču pirmajā puslaikā tikai viens Minhenes komandas sitiens bija pretinieku vārtu rāmī.

Savukārt otrā puslaika ievadā aktīvāk uzbrukumus veidoja "Bayern" futbolisti, kuri daudz kontrolēja bumbu, piespiežot pretiniekus spēlēt aizsardzībā. 53.minūtē Vācijas čempionvienības austriešu pussargs Davids Alaba izdarīja tālu sitienu, pēc kura bumba atsitās pret vārtu pārlikni. Viesu ofensīva turpinājās un 73.minūtē čīliešu pussargs Arturo Vidals izpildīja tālsitienu, pēc kura bumba lidoja vārtu augšējā stūrī, taču to veiksmīgi lēcienā atsita "Atletico" vārtsargs Jans Oblaks.

Divas minūtes vēlāk mājinieku pārsvaru varēja dubultot Fernando Toress, kurš pretuzbrukumā apspēlēja aizsargu un ar pēdas ārmalu izdarīja sitienu, taču bumba trāpīja pa vārtu stabu. Turpinājumā mača 80.minūtē Alaba vēlreiz izcēlās ar bīstamu tālsitienu, taču arī šoreiz tas nebija precīzs, bumbai lidojot nedaudz pāri vārtiem. Mača kompensācijas laikā Vidals sita no teicamas pozīcijas, taču tas bija neveiksmīgs un "Bayern" nācās samierināties ar zaudējumu šajā mačā.

Laukuma saimniekiem šajā mačā nācās iztikt bez aizsarga Djego Godina, kurš iedzīvojies savainojumā, bet "Bayern" jau kādu laiku nevar paredzēt Nīderlandes izlases futbolists Arjens Robens.

Atbildes spēle 3.maijā notiks Minhenē.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā "Atletico" aizraujošā duelī no tālākās cīņas izslēdza pērnā gada UEFA Čempionu līgas uzvarētājus "Barcelona". Madrides klubs viesos zaudēja ar 1:2, bet savās mājās revanšējās ar 2:0 un summā uzvarēja ar 3:2.

Tikmēr "Bayern" pārspēja Lisabonas "Benfica" no Portugāles, mājās uzvarot ar 1:0, bet viesos nospēlējot neizšķirti 2:2.

Savukārt astotdaļfinālā Minhenes klubs dramatiskā duelī no tālākās cīņas izslēdza pērnā gada finālistus Turīnas "Juventus". Pirmā cīņa Turīnā noslēdzās 2:2, bet atbildes mačā mājās "Bayern" guva uzvaru pagarinājumā ar 4:2, piedevām no zaudējuma pamatlaikā izglābās vien kompensācijas laikā. Tostarp "Atletico" astotdaļfinālā uzvaru nodrošināja vien pēcspēles 11 metru sitienos ar 8:7 uzvarot Nīderlandes vienību Eindhovenas PSV, vārtus abu maču pamatlaikā un arī otrās cīņas pagarinājumā tā arī negūstot.

Jau ziņots, ka otra UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē otrdien Mančestras "City" un Madrides "Real" vienības spēlēja neizšķirti 0:0. Tuvāk uzvarai bija madridieši, kuri šo spēli aizvadīja bez sava līdera Krištianu Ronaldu. Viņš šosezon Čempionu līgā ir guvis 16 vārtus, tikai par vienu precīzu sitienu atpaliekot no sava pirms divām sezonām sasniegtā turnīra rekorda.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva "Barcelona", kas finālā ar 3:1 pieveica Itālijas klubu Turīnas "Juventus".

Saula Nigueza neticamais solo gājiens - video:

LETA/Foto: AFP/LETA