foto: Edijs Pālens/LETA
Brieža nākamā pretinieka treneris gaida 12 raundu cīņu, bet būs apmierināts arī ar uzvaru pirmajā
Bokseris Maiks Peress aizvada atklāto treniņu tirdzniecības centrā "Domina Shopping" gatavojoties Pasaules Boksa supersērijas ceturtdaļfināla cīņai pret bokseri Mairi Briedi.
Citi sporta veidi
2017. gada 26. septembris, 15:25

Brieža nākamā pretinieka treneris gaida 12 raundu cīņu, bet būs apmierināts arī ar uzvaru pirmajā

LETA

Latvijas labākā boksera Maira Brieža sestdienas pretinieks Maiks Peress no Kubas uzskata, ka ir stiprs un bīstams no visām pozīcijām.

Maira Brieža un Maika Peresa atklātie treniņi "Dominā"

Tirdzniecības centrā "Domina Shopping" norisinājās bokseru Maira Brieža un Maika Peresa atklātie treniņi, uz kuru bija aptuveni 200 cilvēki. Briedis ...

gallery icon
45

Abi bokseri Pasaules boksa supersērijas dueli "Arēnā Rīga" aizvadīs sestdien. Boksa vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnās ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām.

Otrdien tirdzniecības centrā "Domina Shopping" norisinājās abu sportistu atklātie treniņi. Pie ringa bija aptuveni 200 cilvēki. Briedis pēc treniņa uzreiz no ringa, apsargu pavadīts, devās uz automašīnu un brauca prom. Savukārt Peress pirms tam uzkavējās un neatteica īsas intervijas un selfijus tiem, kuri vēlējās nofotogrāfēties kopā ar viņu.

"Briedis ir čempions. Pavisam citā līmenī, ja salīdzina ar tiem Latvijas bokseriem, ar kuriem esmu cīnījies. Viņš ir pelnījis cieņu, bet arī es esmu gatavojies duelim," pauda Peress. "Katram bokserim ir savas bīstamās puses. Esmu trenējies un gatavs cīņai, redzēsim, kas notiks sestdien. Esmu stiprs un bīstams visās pozīcijās. Tomēr tas ir bokss - palaid garām kādu sitienu un notikt var viss. Vajag būt gatavam uz visu."

Sestdienas dueļa uzvarētājs supersērijas pusfinālā spēkosies ar ukraini Oleksandru Usiku, kurš savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku.

"Nedaudz skatījos šo cīņu. Usika uzvara bija ļoti iespaidīga. Bija labs mačs, man ļoti patika," bokserus uzslavēja Peress.

Maira Brieža atklātais treniņš pirms cīņas ar Maiku Peresu

Mairis Briedis pirms Pasaules boksa supersērijas ceturdaļfināla cīņas "Arēnā Rīga" pret kubieti Maiku Peresu astoņas dienas iepriekš sarīkoja atklāto treniņu.

gallery icon
106

Tikmēr Peresa treneris Šadīds Saluki slavēja Rīgu kā ļoti skaistu pilsētu, kur ir laipni cilvēki.

"Esam trenējušies, lai Maiks varētu cīnīties 12 smagus raundus. Tomēr, ja izdosies uzvarēt pirmajā raundā, būsim apmierināti arī ar to," norādīja Saluki.

Savukārt Briedis otrdien publiskajā pasākumā sacīja, ka cīņai ir gatavs.

"Cerams, zvaigznes arī būs salikušās tā kā vajag un varēšu Latvijai dāvāt skaistu cīņu," izteicās Briedis. Peress iepriekšējās divās cīņās uzvaras guvis jau pirmajā raundā, bet latvietis tas nebaida. "Redzēs, kas notiks pirmajā raundā. Man arī bijušas ātras uzvaras."

Zīmīgi, ka uz treniņu Briedis bija ieradies ar zilu aci, bet viņš pats pajokoja, ka to uzsitis kreilis, kāds ir arī Peress. Gatavojoties šai cīņai, latvietis sparingus veicis vien ar kreiļiem.

Sestdienas cīņā Briedis aizstāvēs savu WBC čempiona jostu, kamēr cīņā pret Usiku tiks sadalīta arī ukrainim piederošā WBO josta, bet finālā latvietis var pretendēt uz visiem tituliem.

Mairis Briedis aizvada atklāto treniņu

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis ceturtdien, 7. oktobrī, aizvadījis atklāto treniņu pirms 15.oktobrī Liverpūlē gaidāmās cīņas ar britu sportistu Saimonu ...

gallery icon
126

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot. Iepriekšējo dueli viņš aizvadīja 1.aprīlī, kad Dortmundē pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām, kļūstot par WBC čempionu.

Tikmēr Peress ir 2004.gada pasaules junioru čempions, bet profesionālajā ringā 31 gadu vecais bokseris izcīnījis 22 uzvaras, 14 no tām noslēdzot ar nokautu, vienu reizi cīnījies neizšķirti un cietis divus zaudējumus. Iepriekšējo cīņu viņš aizvadīja jūnijā, pēc 29 sekunžu ilga dueļa nokautējot slovāku Viktoru Biščaku. Pirms tam viņš cīnījās smagajā svarā, 2015.gada maijā cīņā par WBC sudraba jostu piekāpjoties Aleksandram Povetkinam.

Tikmēr otrā zarā IBF čempions Murats Gasijevs no Krievijas mērosies spēkiem ar poli Kšištofu Vlodarčiku, šī dueļa uzvarētājam pēc tam tiekoties ar WBA čempionu Junieru Dortikosu no Kubas, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē pārspēja krievu Dmitriju Kudrjašovu.