foto: Juris Rozenbergs, Zane Bitere/LETA
Zināma patiesība, kur steidzās Porziņģis ar 170 km/h, kad palika bez tiesībām
Kristaps Porziņģis pārgalvīgā ātrumā steidzās pie mazajiem basketbolistiem, kuri viņu gaidīja basketbola laukumā un kopīgu bumbas pamētāšanu.
Sporta zvaigznes
2017. gada 26. septembris, 12:55

Zināma patiesība, kur steidzās Porziņģis ar 170 km/h, kad palika bez tiesībām

Kasjauns.lv

Latvijas slavenākais basketbolists Kristaps Porziņģis ir palicis bez autovadītāja apliecības, jo pārāk ātri braucis ārpus kādas apdzīvotas vietas, vēsta LTV ziņu dienests.

Porziņģis trešdienas, 20. septembra vakarā ap septiņiem traucies ārpus apdzīvotas vietas ar 170 km/h lielu ātrumu, liecina portāla Delfi.lv rīcībā esošā informācija.

Šāds pārkāpums pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa vainīgajam izmaksā naudassodu no 360 līdz 480 eiro un tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem. Tāpat par šādu pārkāpumu papildus naudassodam piešķir piecus soda punktus.

Pēdējo divu gadu laikā Porziņģim Latvijā esot fiksēti trīs pārkāpumi, un tie visi ir par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā par 11 līdz 40 km/h virs atļautā, par to saņemot 40 līdz 160 eiro sodu atkarībā no laika perioda un pārkāpuma apmēra.

foto: Juris Rozenbergs
Kristaps Porziņģis pārgalvīgā ātrumā steidzās pie mazajiem basketbolistiem, kuri viņu gaidīja basketbola laukumā un kopīgu bumbas pamētāšanu.

Portāls Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Porziņģis pagājušajā trešdienā pēkšņi iepriecināja daudzus jaunos basketbolistus un sava talanta cienītājus, piedāvājot tviterī visiem interesentiem kopīgi pamētāt bumbu viņa izveidotajā laukumā Liepājā, Jūrmalas parkā. Šīs Porziņģa ieraksts sociālajos tīklos parādījās trešdien 18:38, vien aptuveni 20 minūtes pirms pārkāpuma. Tātad brīdī, kad Kristapu apturēja policija, viņš steidzās pie vairākiem desmitiem mazo basketbolistu, kuri viņu gaidīja, lai kopā pavadītu neaizmirstamu vakaru.


Atsaucība bija milzīga un ieradās vairāki desmiti jauno basketbolistu, kuri milzu sajūsmā skandēja sava elka vārdu: "Kristap, Kristap, Kristap...".

Tāpat sociālajos tīklos bija lasāmi arī skumju pilni ieraksti, ka Kristaps tik vēlu uzaicinājis uz šo neaizmirstamo vakaru, jo nevar paspēt ierasties gribētāji no Rīgas, Bauskas vai Jelgavas. Interesanti, ka skumjas par to, ka nevar būt klāt pauda arī vairāki Latvijā nemaz nedzīvojoši cilvēki.

Kristaps Porziņģis spēlē bumbu ar jaunajiem basketbolistiem

Svētdien 16. jūlijā, Olimpiskajā sporta centrā “Electrum” Rīgā jaunajiem basketbolistiem – 250 bērniem no visas Latvijas bija iespēja satikt pašmāju ...

gallery icon
211

Trešdienas vakara pamētāšana izvērtās ļoti sirsnīga, un klātesošie bērni piedzīvoja neaizmirstamus mirkļus.
Par Kristapa cēlo žestu sajūsmā bija daudzi tvitera lietotāji, kuri uzteica lielisko žestu, kas popularizēja veselīgu dzīvesveidu un sagādāja fantastiskus mirkļus bērniem.

Sportista brālis un aģents Jānis Porziņģis par notikušo atteicies komunicēt ar žurnālistiem.

Kristapa Porziņģa basketbola apavi 2017./18. gada sezonai

Vēl nav pagājis gads kopš Latvijas slavenākais basketbolists Kristaps Porziņģis parakstījis līgumu ar sporta inventāra ražotāju "Adidas", bet latvietis jau ...

gallery icon
5

Porziņģis ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas “Knicks” zvaigzne. Viņš Latvijas izlases sastāvā nesenajā Eiropas čempionātā kļuva par meistarsacīkšu trešo rezultatīvāko spēlētāju un labāko metienu bloķētāju.

Šobrīd 22 gadus vecais Porziņģis pērn pēc veiksmīgas NBA debijas sezonas iegādājās sev 2015. gada izlaiduma “Mercedes-Benz” S klases kupeju, kuru vēlāk Latvijā vēl krietni uzlaboja.