foto: AFP/Scanpix/LETA
Kenijietis Kipčoge otro reizi triumfē Berlīnes maratonā
Kenijas garo distanču skrējējs Eliuds Kipčoge no pasaules rekorda atpalika par 37 sekundēm.
Citi sporta veidi
2017. gada 24. septembris, 14:50

Kenijietis Kipčoge otro reizi triumfē Berlīnes maratonā

LETA

Kenijas garo distanču skrējējs Eliuds Kipčoge svētdien izcīnīja uzvaru prestižajā Berlīnes maratonā.

Kenijietis Eliuds Kipčoge uzvar prestižajā Berlīnes maratonā

gallery icon
38

Lietainos laikapstākļos Kipčoge sasniedza finišu pēc divām stundām, trim minūtēm un 34 sekundēm, bet no pasaules rekorda viņš atpalika par 37 sekundēm.

Zīmīgi, ka tieši Berlīnē ir uzstādīti iepriekšējie seši pasaules rekordi, bet tas ir nepārspēts kopš 2014.gada, kad divās stundās, divās minūtēs un 57 sekundēs distanci noskrēja Kenijas sportists Deniss Kimeto.

Kipčoge iepriekš par Berlīnes maratona uzvarētāju tika kronēts pirms diviem gadiem, turklāt šajā distancē viņš ir nepārspēts jau kopš 2013.gada.

"Esmu priecīgs par uzvaru, lai gan lietus dēļ apstākļi nebija diez ko patīkami," pēc panākuma sacīja Kipčoge.

Tikmēr otro vietu, atpaliekot 14 sekundes, izcīnīja Etiopijas skrējējs Gije Adola, bet trešais bija viņa tautietis Mosinē Žeremjū.

Neveiksme piemeklēja titulēto Etiopijas garo distanču skrējēju Kenenisu Bekeli, kurš nespēja sasniegt finišu.

Savukārt sieviešu sacensībās uzvaru izcīnīja Kenijas skrējēja Gledija Čerono, finišēdama pēc divām stundā, 20 minūtēm un 23 sekundēm, par nieka 0,18 sekundēm apsteidzot Ruti Agu no Etiopijas, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viena kenijiete Valerija Aijabe.

Prestižajam skrējienam bija reģistrējušies arī Latvijas skrējēji, tomēr valsti šoreiz pārstāvēja vienīgi amatieru sportisti. Vīriešu konkurencē vislabāk veicās Aigaram Matisonam, kurš bija 292.vietā (divas stundas, 38 minūtes un 48 sekundes).