Citi sporta veidi
2017. gada 24. septembris, 12:44

Ostapenko: "Paldies Latvijas līdzjutējiem, kuri ieradās Seulā"

LETA

Pēc triumfa Seulas WTA "International" sērijas turnīrā Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Otapenko pauda cerību atgriezties tur arī nākamgad un aizstāvēt iegūto trofeju.

Ostapenko smagā cīņā Seulā izcīna otro WTA titulu karjerā

Sacensībās ar pirmo numuru izliktā Ostapenko finālā ar 6-7 (5:7), 6-1, 6-4 uzvarēja brazīlieti Beatrīsu Adadžu-Maju.

gallery icon
55

Ar pirmo numuru izliktā Ostapenko svētdien Seulas turnīra finālā ar 6-7 (5:7), 6-1, 6-4 uzvarēja brazīlieti Beatrīsu Adadžu-Maju.

Līdz ar to Ostapenko tikusi pie otrā titula karjerā. Viņas pirmais bija šīs vasaras sākumā, kad viņa triumfēja prestižajā Francijas atklātajā čempionātā.

"Esmu ļoti priecīga tikt pie otrā titula karjerā. Izbaudīju spēli šeit, paldies arī Latvijas līdzjutējiem, kuri ieradās. Brīnišķīgi redzēt šeit valsts karogus. Izbaudīju laiku šeit, arī Adadža-Maja šajā turnīrā demonstrēja lielisku sniegumu, Cerams, arī nākamgad būšu šeit un iegūšu vēl titulus," pauda Ostapenko.

"Šī ir mana pirmā reize Dienvidkorejā. Man vēl nav bijusi iespēja apskatīt Seulu, bet ceru šāda izdevība būs šodien," izteicās Ostapenko, kura finālā izmantoja visas septiņas breikbumbas.

Nākamajā nedēļā Ostapenko piedalīsies Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīrā, kurā būs izlikta ar astoto numuru, kas dos brīvu pirmo kārtu.

Tikmēr apmierināta ar šo turnīru bija arī pasaules ranga 71.vietas īpašniece Adadža-Maja, kura pēc iekļūšanas finālā pirmo reizi ielauzīsies starp planētas 60 labākajām tenisistēm.

"Šī nedēļa man bija ļoti veiksmīga. Pirmo reizi spēlēju šajā turnīrā, atmosfēra bija lieliska. Mačs pret Ostapenko bija ļoti sīvs, viņa ir ļoti laba spēlētāja, kas aizvadījusi labu sezonu. Pazīstu viņu jau kopš junioru vecuma," sacīja brazīliete. "Ir grūti spēlēt, kad abas tenisistes cīnās agresīvi. Šī man ir laba pieredze nākamajiem turnīriem."

Par uzvaru Seulas turnīrā Ostapenko nopelnījusi 280 WTA ranga punktus, un viņa nākamajā nedēļā pakāpsies uz septīto vietu šogad nopelnīto punktu ieskaitē, tuvojoties dalībai sezonas noslēguma turnīrā.