Citi sporta veidi
2017. gada 22. septembris, 13:37

Eiropas Sporta nedēļa tiks atklāta 23.septembrī Rīgas sirdī ar 12 stundu futbola turnīru

Karlīna Timofejeva

23.septembrī plkst.12:00 Rīgā pie Brīvības pieminekļa ar grandiozu 12 stundu garu futbola turnīru “Futbols Latvijas sirdī” tiks oficiāli atklāta Eiropas Sporta nedēļa. Futbola turnīrā spēkiem mērosies #BeActive vēstneši, olimpieši, dažādu profesiju pārstāvji, kā arī profesionāli futbolisti. Eiropas Sporta nedēļas pasākumi Latvijā norisināsies līdz 30.septembrim, visos reģionos aicinot iedzīvotājus uz sportiskām aktivitātēm un iedrošinot ikvienu aizrauties ar veselīgu dzīvesveidu.

Turnīrā “Futbols Latvijas sirdī” spēkiem mērosies dažādas komandas – spēlē satiksies leģendārās 2004.gada Latvijas futbola izlases spēlētāji Māris Verpakovskis un Oļegs Blagonadeždins, kuri spēlēs pret Latvijas Futbola federācijas pārstāvjiem, žurnālistu spēlē uz laukuma nāks Armands Simsons un Viktorija Kamaza, policisti spēlēs pret ugunsdzēsēju komandu, “Ghetto Football” superfināla dalībnieki pret sezonas līderiem, tāpat sevi pierādīs arī Saeimas komanda pret Rīgas domes komandu.

Neparasta futbola spēle gaidāma plkst.22:00, kad savu futbola spēlēt prasmi pārbaudīs bioloģisko dvīņu komandas, savukārt plkst.23:00 vakars noslēgsies ar mūziķu un aktieru futbola maču. Aktieru spēlē piedalīsies Rihards Lepers, Gints Andžāns, Artūrs Krūzkops, Intars Rešetins, Dainis Grūbe, savukārt mūziķu komandu pārstāvēs Andris Kivičs, Miks Dukurs, pianists Mārtiņš Zilberts un diriģents Aigars Meri.

Spēkiem futbola turnīrā mērosies arī vairāku futbola skolu audzēkņi – futbola skolas “Rikor” pārstāvji spēlēs pret “Leevon” skolu, futbola klubs “Riga FC” pret “RFS”, tāpat futbola mačā satiksies arī Eiropas Sporta nedēļas #BeActive vēstneši.

Turnīrā “Futbols Latvijas sirdī” spēles mīsies ar krāšņiem priekšnesumiem – būs gan žonglēšana ar uguni, gan iluzionista priekšnesumi, īpašu pārsteigumu sagatavojusi ritma apvienība “Pulsa efekts” un Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi.   

Turnīra ietvaros plkst.18:00 notiks arī svinīgā Eiropas Sporta nedēļas atklāšana ar Eiropas Sporta nedēļas rīkotāju – Latvijas Sporta federāciju padomes, Eiropas Komisijas pārstāvniecības un Latvijas Vieglatlētikas savienības – uzrunām.

Eiropas sporta nedēļa Latvijā ilgs līdz 30.septembrim, un tās ietvaros visos Latvijas reģionos notiks simtiem sportisku aktivitāšu, kuru mērķis ir iedrošināt iedzīvotājus pievērsties sportiskam un veselīgam dzīvesveidam. Sagaidāms, ka līdz 30.septembrim Eiropas sporta nedēļas pasākumos piedalīsies vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju.

Plašāk par Eiropas sporta nedēļas pasākumiem, kur un kā tie notiks, var uzzināt interneta vietnē  www.beactivelatvia.lv.

“Futbols Latvijas sirdī” programma:

12:00 Turnīra atklāšana ar Nacionālo Bruņoto spēku un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras spēli un īpašo Labdarības spēli;

13:00 Spēlē futbola skola “Rikor” un futbola skola “LEEVON”

14:00 Policistu un ugunsdzēsēju spēle;

15:00 “Riga FC” un “RFS” spēle;

16:00 “Ghetto Football” superfinālistu un “Ghetto Football” sezonas ranga līderu spēle;

17:00 Latvijas Futbola federācijas un 2004.gada Latvijas futbola izlases spēle;

18:00 Oficiālā Eiropas Sporta nedēļas atklāšana, olimpiešu un #BeActive vēstnešu spēle;

19:00 Fitnesa kluba “Veselības fabrika” un sporta kustības “Sporto Rīga” spēle;

20:00 Latvijas sporta federāciju izlašu spēle;

21:00 Mediju pārstāvju un žurnālistu spēle;

22:00 Dvīņu komandu spēle;

23:00 Mūziķu un aktieru spēle

24:00 Turnīra beigas.