Citi sporta veidi
2017. gada 22. septembris, 12:34

Ostapenko pēc pārliecinošās uzvaras: "Sepede-Roiga spēlēja ļoti agresīvi, tāpēc uzvara nenāca viegli"

LETA

Paragvajas tenisiste Veronika Sepede-Roiga piektdien Seulas WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā spēlēja ļoti agresīvi, tāpēc uzvara nav nākusi viegli, pēc izcīnītā panākuma atzina Latvijas dāmu tenisa līdere Aļona Ostapenko, kura piekto reizi sezonā sasniegusi kāda WTA turnīra pusfinālu.

Ostapenko svinēja uzvaru ar 6-3, 6-1, turnīrā tiekot pie trešā panākuma divos setos.

"Spēle bija grūta, jo pretiniece spēlēja ļoti labi un ļoti agresīvi. Savukārt es centos rādīt savu spēli," Ostapenko teikto citē WTA.

"Pirmajā setā es spēlēju labāk, jo otrajā netrāpīju pārāk daudz servju. Neskatoties uz to, man patika, kā noslēdzu šo maču," piebilda turnīra galvenā favorīte.

Ostapenko pirmo reizi kopš sava sensacionālā triumfa Francijas atklātajā čempionātā sasniegusi kāda WTA turnīra pusfinālu, kurā viņa tiksies ar ranga 152.raketi Laksiku Kamkamu, kura šo turnīru sāka vēl no kvalifikācijas.

"Esmu redzējusi pāris viņas (Kamkamas) spēles. Viņai ir spēcīgs sitiens, taču arī es esmu agresīva spēlētāja. Domāju, ka būs interesanta un laba cīņa," piebilda Ostapenko.

Zīmīgi, ka Kamkama WTA turnīru pusfinālā iepriekšējo reizi spēlēja 2014.gadā, kad labāko četriniekā iekļuva sacensībās Osakā.

Jau vēstīts, ka Ostapenko par pusfināla sasniegšanu nopelnījusi 110 WTA ranga punktus, kas viņai ļāva palielināt pārsvaru cīņā par vietu sezonas noslēguma turnīrā, kur piedalīsies astoņas labākās tenisistes. Ostapenko šogad nopelnītajos WTA ranga punktos ir astotā, bet tuvākā sekotāja francūziete Kristīna Mladenoviča, kura pēdējās nedēļās rāda ļoti neveiksmīgu sniegumu, tagad zaudē vairāk nekā 700 punktus.

Ostapenko jau otro nedēļu ieņem desmito vietu WTA rangā un šīs viņai ir pirmās sacensības kā ranga pirmā desmitnieka tenisistei. Ostapenko turnīrā izlikta ar pirmo numuru un jau no otrās kārtas ir vienīgā no pirmā piecdesmitnieka sportistēm, kas joprojām turpina dalību sacensībās.