foto: EPA/LETA
Pirmo reizi parādītas Phjončhanas olimpisko spēļu medaļas
Dienvidkorejieši vēlējās medaļās parādīt daļu savas kultūras un alfabēta.
2017. gada 22. septembris, 05:05

Pirmo reizi parādītas Phjončhanas olimpisko spēļu medaļas

Kasjauns.lv

Jau šoziem no 9. līdz 25. februārim Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā norisināsies ziemas olimpiskās spēles, kurās par godalgām cīnīsies arī Latvijas sportisti. Mazāk nekā piecus mēnešus pirms olimpisko spēļu atklāšanas beidzot publiski publiskotas oficiālas medaļas, kuru dizainā ietverta Dienvidkorejas kultūra un alfabēts hangils.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Phjončhanas olimpisko spēļu medaļas

Jau šoziem no 9. līdz 25. februārim Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā norisināsies ziemas olimpiskās spēles, kurās par godalgām cīnīsies arī Latvijas ...

gallery icon
40

"Medaļu veidošanā mēs orientējāmos uz savu kultūru, tradīcijām un olimpiskajām vērtībām. Mēs gribējām, lai medaļas būtu Korejas simbols. Lai tās sportistiem atgādina par lielisko laiku, kādu viņu šeit pavadīs," vēsta organizatori.

Medaļu un to lentu noformējumā izmantots vietējais alfabēts - hangils. Godalgu aversā dinamisku diagonālu līniju fonā, simbolizējot olimpisko spēļu vēsturi un sportistu mērķtiecību, attēloti olimpiskie apļi. Savukārt reversā Phjončhanas olimpisko emblēma un sporta disciplīnas nosaukums.

23. ziemas olimpisko spēļu zelta medaļas svērs 586 gramus, no kuriem 580 grami būs tīra sudraba un seši grami zelta pārklājuma. Otrās vietas ieguvēju godalgas būs arī 586 gramus smagas, bet saturēs tikai tīru sudrabu, savukārt trešā vietu ieguvušie sportisti saņems 493 gramus smagas bronzas medaļas.

foto: EPA/LETA
Dienvidkorejieši vēlējās medaļās parādīt daļu savas kultūras un alfabēta.

Balsojumā par olimpisko spēļu rīkošanu Phjončhana uzvarēja 2011. gada 6. jūlijā Durbanā, Dienvidāfrikā. Uz Olimpisko spēļu organizēšanu pretendēja vēl divas pilsētas: Ansī (Francija), Minhene (Vācija). Minhene iepriekš ir rīkojusi 1972. gada Vasaras Olimpiskās spēles. Phjončhana iepriekš ir izvirzījusi savu kandidatūru divām Ziemas Olimpiskajām spēlēm, taču abās reizēs tika zaudēta iespēja organizēt šo pasākumu (tika zaudēts Vankūverai par 2010. gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm un Sočiem par 2014. gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm). Balsojumā par Olimpisko spēļu rīkošanu uzvarēja Phjončhana.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādās disciplīnās - kalnu slēpošanā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, kērlingā, daiļslidošanā, frīstaila slēpošanā, hokejā, kamaniņu sportā, ziemeļu divcīņā, šorttrekā, skeletonā, lēcienos no tramplīna, snovbordā un ātrslidošanā.

Paredzams, ka četrgades lielākajā ziemas sporta forumā piedalīsies sportisti no aptuveni 90 valstīm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās