foto: Ieva Lūka/LETA
"Jūrmala"/"Fēnikss" komanda jaunajā sezonā gatavojas startēt LBL čempionātā
Pēdējo sezonu "Jūrmala/Fēnikss" komandas kapteinis Edgars Jeromanovs.
Basketbols
2017. gada 21. septembris, 13:25

"Jūrmala"/"Fēnikss" komanda jaunajā sezonā gatavojas startēt LBL čempionātā

Kasjauns.lv / LETA

"Jūrmala"/"Fēnikss" komanda gatavojas startēt jaunās sezonas "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā, apliecināja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Līdz šim par šīs vienības dalību LBL čempionātā, kas sāksies jau nākamnedēļ, bija liela neskaidrība. Jūrmalas kluba kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Drulle jūlija vidū atklāja, ka "Jūrmala"/"Fēnikss" nevar savākt nepieciešamos līdzekļus, lai startētu LBL. Tomēr pēc tam Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis solīja, ka līdzekļi tiks atrasti un komanda LBL turpinās spēlēt.

Trešdien LBS valdei bijusi tikšanās ar Jūrmalas domes vadību, kas paudusi atbalstu komandas startam Latvijas čempionātā.

"Komanda ir sākusi treniņus, arī visas citas darbības ir uzsāktas. Tiesa, galīga skaidrība par šīs vienības startēšanu LBL būs tad, kad to ieraudzīsim laukumā. Svarīgākais, ka no pašvaldības puses ir atbalsts un tā vēlas LBL komandu. Uz šo brīdi nav neviena iemesla, lai vienības nebūtu," norādīja Voins.

Savukārt LBL direktora pienākumu izpildītājs Edgars Bērziņš aģentūrai LETA arī apstiprināja, ka Jūrmalas vienība startēs čempionātā, tomēr atbalstītāja "Fēnikss" vārds vairs netiks iekļauts komandas nosaukumā. "Klubs tiks veidots no jauna ar jaunu organizatorisko komandu."

Jūrmalas dome oficiālā vēstulē informējusi LBS, ka iniciatīvas grupa ilggadējā Jūrmalas komandas kapteiņa Edgara Jeromanova vadībā veido jaunu basketbola klubu. Ir aprēķināts komandas budžets, kā arī panāktas mutiskas vienošanās ar galveno treneri un spēlētājiem. Jaunajam klubam tiek plānots Jūrmalas pilsētas domes atbalsts, lai komanda varētu startēt gan Latvijas, gan Baltijas līgā.

"Domubiedru grupa vēlas turpināt labi iesākto darbu un saglabāt Jūrmalā komandu, kas spēlē LBL čempionātā. Izšķirošs bija pilsētas domes atbalsts, un tāds ir saņemts. Patlaban veicam organizatoriskos priekšdarbus, lai nodibinātu jaunu biedrību. Kaut arī līdz sezonas sākumam laika palicis ļoti maz, joprojām ir iespēja sapulcēt konkurētspējīgu sastāvu. Ir idejas un kandidāti, taču uzvārdus varēšu nosaukt, kad būs sakārtoti dokumenti. Arī pats vēl spēlēšu, bet cik daudz - tas jau būs atkarīgs no trenera lēmumiem," LBS citē Jeromanova teikto.

LBL galvenajam tiesnesim uzdots plānot kalendāru, sezonas sākumā dodot Jūrmalas komandai laiku organizatorisko jautājumu sakārtošanai.

Sākotnēji līdzdalībai LBL 2017./18.gada čempionātā augustā tika apstiprinātas desmit komandas - galvaspilsētas vienības "VEF Rīga", "Barons kvartāls" un "Latvijas Universitāte", kā arī komandas no Ventspils, Valmieras, Jēkabpils, Liepājas, Jūrmalas, Ogres un Valkas.

Tomēr trešdien kļuva oficiāli zināms, ka jaunajā sezonā LBL nespēlēs bronzas medaļniece "Barons kvartāls", līdz ar to potenciālo dalībnieču skaitu samazinot līdz deviņi.

LBL augstākās divīzijas sezonas sākums paredzēts jau pēc nedēļas - 27.septembrī.

Arī gaidāmajā sezonā divas komandas - valsts čempione "VEF Rīga" un pierobežu pilsētu vienība "Valka"/"Valga" spēlēs pusi no regulārās sezonas, kā to darīja arī iepriekš. Rīdzinieki tradicionāli piedalīsies arī VTB Vienotās līgas čempionātā, bet "Valka"/"Valga" spēlēs arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekš aģentūra LETA ziņoja, ka uzaicinājumi piedalīties nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā tika izsūtīti abām pērnās sezonas otrās divīzijas finālistēm "Jelgava"/BJSS un "Valmiera Glass"/ViA, tomēr tās, izvērtējot attīstības prioritātes, uzaicinājumu neizmantoja.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls".