foto: Vida Press
Šūmahera ģimenei ir parādījusies cerība, kā varētu uzlabot novārgušā Mihaēla veselību
Mihaēla Šūmahera sieva Korīna nezaudē cerības, ka autosporta leģenda spēs atlabt pēc slēpošnas negadījuma.
Sporta zvaigznes
2017. gada 21. septembris, 10:13

Šūmahera ģimenei ir parādījusies cerība, kā varētu uzlabot novārgušā Mihaēla veselību

Kasjauns.lv

Pirmās formulas un autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers 2013. gada 29. decembrī, slēpojot kopā ar tolaik 14 gadus dēlu Miku guva smagas galvas traumas, no kurām nav atlabis vēl šodien. Tomēr tagad Šūmaheru ģimenei parādījusies jauna cerība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tuvinieki un fani lūdz par Mihaela Šūmahera atmošanos no komas

gallery icon
13

Septiņkārtējā F-1 pasaules čempiona veselības stāvoklis tiek turēts noslēpumā no sabiedrības jau gadu garumā, jo ģimene nevēlas nekādu papildu spiedienu, tomēr tagad vācu žurnāla “Bravo” rīcībā nonākusi informācija, ka Šūmahers joprojām ir ļoti novārdzis. Mihaēla ģimene tam ir izdomājusi iespējamo risinājumu: doties uz ASV.

Šūmaheru ģimenei Dalasā pieder zirgaudzētava, kuras tuvumā dzīvo kāds ASV ļoti atzīts neirologs, kurš specializējas darbā ar cilvēkiem pēc galvas smadzeņu traumām.

Dakteris Mīkss tic, ka viņš tiešām varētu palīdzēt autosporta leģendai: “Mums ir milzu pieredze ar galvas traumas guvušiem pacientiem. Iespējams, ka Eiropā nemaz nav nevienas klīnikas, kura būtu spējusi palīdzēt tik daudz gadījumos, cik mēs.”
Kā vēsta britu medijs “Mirror”, Šūmaheru ģimene tiešām tic, ka dakteris Mīkss varētu tas, kurš palīdzēs Mihaēlam atlabt un arī vides maiņa – pārcelšanās no Šveices uz ASV viņam varbūt varētu nākt par labu.

Portāls Kasjauns.lv jau ziņoja, ka 2013. gada 29. decembrī septiņkārtējais F-1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers ar savu dēlu Miku devās slēpot Francijas Alpu kūrortā Meribelā, kad notika neparedzamais. Visu laiku slavenākais autobraucējs, traucoties lielā ātrumā, krita un atsita galvu pret akmeni. Neglāba arī ķivere.

Pēc negadījuma Šūmahers nekavējoties tika nogādāts Grenobles slimnīcā, kur pārcieta gan neiroķirurģiskas operācijas, gan arī divas dzīvības glābšanas operācijas. Pēc negadījuma Šūmahers vairākus mēnešus pavadīja komā līdz ģimene publiska paziņoja, ka situācija uzlabojas un slavenais F-1 pilots sāk atgūt samaņu. Mihaēla ārstēšana sākotnēji tika pārcelta uz Šveices pilsētu Lozannu, bet, kad veselības stāvoklis nedaudz uzlabojās, uz ģimenes mājām pie Ženēvas ezera.

Īpašums Šveicē, kur mājās ārstējas Mihaels Šūmahers

Šūmahera sieva Korīna, pārdodot vairākus īpašumus, iegādājusies medicīnas aparatūras 16 miljonu (!) vērtībā, kas nodrošina vīram visu vajadzīgo aprūpi mājās ...

gallery icon
8

Pēc notikušā daudz konkrētas informācijas pagaidām nav bijis, jo, kā paziņojusi Mihaēla Šūmahera menedžere Sabīne Kēma, nekāda informācija par autosportista veselības stāvokli vairs netiks sniegta, lai neradītu lieku ažiotāžu un spekulācijas. “Mihaēla veselība nav publiski apspriežama informācija, un tā tas paliks. Mēs tā arī turpināsim.”

Autosporta leģendas ārstēšanā jau šodien ir iztērēti vairāk nekā 20 miljoni eiro, un summa noteikti turpina pieaugt, jo katra rehabilitācijas nedēļā mājās izmaksā teju 150 000 eiro. Šūmaheru ģimenes mājās Ženēva par septiņkārtējā pasaules čempiona veselību rūpējas 15 cilvēki komanda, kurā ietilpst ļoti profesionāli fizioterapeiti un medmāsas.

Miks Šūmahers F-4 sacensībās Moncā

Autosporta leģendas septiņkārtējā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera dēlam Mikam pagaidām vēl neizdodas pietuvināties tēva sasniegtajiem augstumiem, lai ...

gallery icon
49

Autosporta leģendas īpašumu vērtība pirms negadījuma tika pielīdzināta 590 miljoniem eiro, tomēr skaidras naudas līdzekļu trūkums sportista sievu Korīnu pamudinājis pārdot gan privāto lidmašīnu, gan atpūtas māju Norvēģijā, gan arī citas mazāk vērtīgas lietas un īpašumus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās