foto: AFP/Scanpix/LETA
Vai tiešām NBA visi ienīst Eiropas čempionāta labāko spēlētāju Goranu Dragiču?
Gorans Dragičs Eiropas čempionātā noteikti bija iemesls, kāpēc Slovēnija kļuva par Eiropas čempioniem.
Basketbols
2017. gada 20. septembris, 11:24

Vai tiešām NBA visi ienīst Eiropas čempionāta labāko spēlētāju Goranu Dragiču?

Kasjauns.lv

Aizvadītā Eiropas čempionāta uzvarētājs, simboliskās izlases dalībnieks un meistarsacīkšu vērtīgākais spēlētājs slovēnis Gorans Dragičs vakar paziņoja, ka savas domas arī pēc izcilā sasnieguma nav mainījis un Slovēnijas izlasē vairs nespēlēs.

"Es esmu sasniedzis, ko vēlējos. Kopā ar izlasi esam ieguvuši zelta medaļas, un šis ir īstais brīdis, lai teiktu ardievas," slovēņu medijiem atklāja Eiropas čempionāta finālturnīra vērtīgākais spēlētājs Gorans Dragičs.

Dragičs par saviem plāniem likt punktu karjerai izlasē bija runājis jau vasarā, tomēr čempionāta laikā izskanēja runas, ja pie Slovēnijas valstsvienības stūres paliks galvenais treneris Igors Kokoškovs un viņš vēlēsies Gorana palīdzību, tad saspēles vadītājs būtu gatavs turpināt palīdzēt izlasei.

Tomēr nu viņš ir plānus mainījis, jo tāpat nevarēs palīdzēt Slovēnijas izlasei 2019. gada Pasaules kausa atlasē, jo tās spēļu laikā būtu aizņemts NBA.

Slovēnija un Serbija cīnās Eiropas čempionāta finālturnīra spēle basketbolā

gallery icon
32

Jādomā, ka koncentrēšanās tikai uz NBA spēlēm varētu būt prātīgs solis, jo Dragičs tiek uzskatīts par vienu no visvairāk cietušajiem pasaules spēcīgākās līgas basketbolistiem. Vēl pirms Eiropas čempionāta finālturnīra tika izveidots video, kurā redzamas Gorana Dragiča neveiksmes NBA laukumos, kuros zilas acis un izsisti zobi ir ikdiena, jo reaktīvais saspēles vadītājs allaž ir tendēts uz grozu un ļoti labi izspēlē ātrās pārejas, kas pretiniekiem neatstāj neko citu, kā rupji pārkāpt noteikumus, bet varbūt citiem NBA basketbolistiem vienkārši nepatīk šis nepiekāpīgais eiropietis.

Gorana Dragiča neveiksmes NBA laukumos - video:

Jau vēstīts, ka Dragičs finālspēlē guva 35 punktus, palīdzot Slovēnijai ar rezultātu 93:85 pārspēt Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Serbiju, kamēr bronzas medaļas ieguva iepriekšējā Vecā kontinenta čempione - Spānija.

Savukārt Latvijas izlase dalību turnīrā noslēdza pēc ceturtdaļfināla, kurā ar 97:103 zaudēja nākamajiem čempioniem slovēņiem. Ainara Bagatska trenētā komanda turnīru noslēdza piektajā vietā, kas ir komandas labākais sasniegums kopš neatkarības atgūšanas, piedevām tā zaudēja tikai nākamajiem finālistiem.

EČ finālturnīra spēle basketbolā starp Latviju un Slovēniju

Eiropas čempionāta finālturnīra spēle basketbolā starp Latvijas un Slovēnijas valstvienībām.

gallery icon
36