Porziņģis pirmdien informēs par nākotnes plāniem Latvijas izlasē
Jau ilgāku laiku Porziņģis izvairījies kategoriski paust lēmumu par spēlēšanu šovasar Latvijas valstsvienībā, kas galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā no 4. līdz 9.jūlijam Belgradā piedalīsies vienā no trim Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem.
Basketbols
2016. gada 29. aprīlis, 13:11

Porziņģis pirmdien informēs par nākotnes plāniem Latvijas izlasē

Jauns.lv

Talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš šosezon debitēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pirmdien preses konferencē informēs par nākotnes plāniem saistībā ar Latvijas izlasi, informēja sportista brālis Mārtiņš Porziņģis.

Preses konference notiks pirmdien, 2.maijā, plkst.14 Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, Torņu ielā 4.

Preses konferencē Porziņģis atskatīsies uz savu debijas sezonu NBA komandas Ņujorkas "Knicks" rindās, sniegs informāciju par saviem nākotnes plāniem saistībā ar Latvijas valstsvienību, kā arī kopā ar brāļiem iepazīstinās ar jaundibinātā "Porziņģu ģimenes fonda" mērķiem, plāniem un gaidāmajiem projektiem.

Pasākumā piedalīsies Kristaps Porziņģis, kā arī viņa brāļi Jānis un Mārtiņš Porziņģi.

"Mēs patiešām cienām un ļoti respektējam mūsu medijus un ļoti apzināmies to milzīgo interesi, kas saistās ar Kristapa personību un viņa debijas sezonu NBA, kā arī ar nākotnes plāniem, bet tajā pašā laikā lūdzam izpratni par to, cik daudz fiziskas un garīgas slodzes iepriekšējais periods ir prasījis no brāļa, un to, ka šobrīd ir nepieciešama atpūta, kurai lielā mērā ir dots tikai nedaudz vairāk par mēnesi. Un tieši tāpēc mēs vēlamies šo tikšanos ar visiem interesentiem, kuras laikā mēģināsim izrunāt visu interesējošo, un atlikušajā atvaļinājuma laikā lūgsim sapratni Kristapa lēmumam nekomunicēt ar presi. Jau iepriekš pateicamies," paziņojumā citēts Jānis Porziņģis.

Jau ilgāku laiku Porziņģis izvairījies kategoriski paust lēmumu par spēlēšanu šovasar Latvijas valstsvienībā, kas galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā no 4. līdz 9.jūlijam Belgradā piedalīsies vienā no trim Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem. Latvijas izlase apakšgrupas spēlēs tiksies ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā spēlēs turnīra saimniece Serbija, kā arī Angola un Puertoriko. Katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji spēlēs pusfināla mačus, kuru uzvarētāji finālspēlē noskaidros vienīgo komandu, kas tiks pie ceļazīmes uz Riodežaneiro.

Kā zināms, Porziņģis savā NBA debijas sezonā piedalījās 72 mačos, vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus. Sezonas pirmajos trijos mēnešos viņš tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē.

Porziņģis pleca savainojuma dēļ nepiedalījās "Knicks" komandas sezonas pēdējos septiņos mačos, bet "Knicks" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Kurts Rembiss vairākkārt izteicās, ka latvietim šovasar nevajadzētu palīdzēt valstsvienībai un būtu jāstrādā individuāli.

"Knicks" komanda sezonu noslēdza ar 32 uzvarām 82 spēlēs, ierindojoties Austrumu konferences kopvērtējuma 13.vietā, tādējādi nekvalificējoties NBA izslēgšanas spēļu turnīram.

LETA/Foto: Vida Press