foto: Vkontakte
Trešā nāve pāris mēnešos. Krievijā nogalināts vēl viens titulēts sportists
Nikolajs Ivanovs no dzīves šķīrās 23 gadu vecumā.
Sporta zvaigznes
2017. gada 19. septembris, 13:44

Trešā nāve pāris mēnešos. Krievijā nogalināts vēl viens titulēts sportists

Kasjauns.lv

Maskavā no durtas brūces 23 gadu vecumā miris 2013. gada pasaules čempions soļošanā Nikolajs Ivanovs.

"15. septembra naktī pie Ģenerāļa Kuzņecova ielas 25. nama nezināms uzbrucējs ar nazi sadūra 1993. gadā dzimušo Nikolaju Ivanovu," atsaucoties uz drošībsargājošajām iestādēm, vēsta ziņu aģentūra ITAR-TASS. Sportists tika hospitalizēts, bet aptuveni pēc stundas slimnīcā mira.

Notikušo aģentūrai "RIA Novosti" apstiprināja arī soļotāja treneris Sergejs Osipovs.

Par notikušo ierosināta krimināllieta.

Nikolajs Ivanovs 2013. gadā Maskavā kļuva par pasaules čempionu soļošanā 20 kilometru distancē, bet gadu vēlāk Eiropas čempionātā Šveices pilsētā Cīrihē izcīnīja sudraba medaļu.

Šis pēdējos pāris  mēneša laikā ir jau trešais gadījums, kad Krievijā uz ielas mirst kāds titulēts sportists. 20. augustā Habarovskā kautiņā tika nosists pasaules un Eiropas čempions pauerliftingā Andrejs Dračevs. Sportista nāves iemesls bija galvaskausa pamatnes lūzums, ko izraisīja kautiņa pretinieka sitieni un spērieni, kuri tika izdarīti brīdī, kad sportists jau bija nokritis uz zemes.

Savukārt 29.jūlijā divkārtējais Eiropas junioru čempions brīvajā cīņā Jurijs Vlasko kopā ar draugiem bija devās uz Baikāla ezeru, kur kompānijai izcēlās konflikts ar citiem atpūtniekiem, kā rezultātā cīkstonis tika nāvējoši sadurts, dzīvību zaudējot notikuma vietā.

Vlasko tēvs Vladimirs, kurš bija saistīts ar noziedzīgiem grupējumiem, 2010.gadā tika nošauts. Informācija liecina, ka naktī, kad tika nodurts Jurijs, viņš vēlējies atriebt tēva nāvi.

Tēmas