foto: BNS Foto/Scanpix/LETA
Bagatskis slavē Porziņģa profesionālo attieksmi un rūpes par ķermeni
Kristaps Porziņģis Eiropas čempionāta finālturnīrā savu sniegumu laukumā bija ievedis pavisam citā līmenī, kļūstot par meistarsacīkšu trešo rezultatīvāko spēlētāju.
Basketbols
2017. gada 19. septembris, 12:33

Bagatskis slavē Porziņģa profesionālo attieksmi un rūpes par ķermeni

Kasjauns.lv

Svētdien Stambulā ar Slovēnijas triumfu noslēdzās 2017. gada Eiropas čempionāts basketbolā, kurā Latvijas izlase bija rezultatīvākā komanda visās meistarsacīkstēs un ar ļoti skatāmu sniegumu laukumā izcīnīja savu augstāko vietu kopš neatkarības atjaunošanas - piekto.

Uz kontinenta meistarsacīkstēs piedzīvoto un pieredzēto atskatījās Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis un sporta žurnālists Armands Puče, kurš arī ir autors grāmatai "Brālis", kurā tika apskatīts Latvijas slavenākā basketbolista Kristapa Porziņģa ceļš līdz NBA.

“Es varu pateikt par Kristapu [Porziņģi] – viņam tagad ir tikai 22 gadi, un viņš investē sevī un saprot, ko nozīmē viņa ķermenis. Viņš nāk teju stundu ātrāk, paliek pēc treniņiem, atjaunojas pilnībā. Mums ir bijuši spēlētāji, kuri atskrien piecas minūtes pirms treniņa ar banānu rokās un atšņorētām kedām un saka: "Es esmu gatavs trenēties!" Nu, kāds tu esi gatavs?" Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis  "RĪGATV 24" raidījumā "Preses klubs" atklāja nianses, kā bija strādāt ar Kristapu Porziņģi.

Pasaules basketbola aprindās pēdējās dienas daudz un skaļi tiek runāts un apbrīnots arī Latvijas vīriešu basketbola izlases parādītais sniegums īpaši jau uzbrukumā, ko par spilgtu un mūsdienīgu spēles paraugu uzskata daudzi atzīti speciālisti.

"Esmu pārliecināts, ka Ņujorkas "Knicks" pirmssezonas sapulcēs noteikti pētīs Latvijas izlases sadarbības un to, kā tika izmantots Porziņģis, jo mēs tur redzējām viņu pilnā krāšņumā. Tas nav viegli - sakārtot komandas saspēli tā, lai talants uzzied,” žurnālists Armands Puče "RĪGATV 24" raidījumā atskatījās uz Latvijas vīriešu basketbola izlases veikumu Eiropas čempionātā.