foto: Ekrānuzņēmums
"Koln" līdzjutēji Londonā rada biļešu haosu, "Arsenal" veiks izmeklēšanu
"Koln" līdzjutēji Londonas ielās pirms UEFA Eiropas līgas spēles ar "Arsenal".
Futbols
2017. gada 15. septembris, 16:10

"Koln" līdzjutēji Londonā rada biļešu haosu, "Arsenal" veiks izmeklēšanu

LETA

Londonas "Arsenal" komanda veiks savu izmeklēšanu par ceturtdien Vācijas kluba "Koln" līdzjutēju radīto haosu UEFA Eiropas līgas H apakšgrupas spēlē, kuras sākums aizkavējās par stundu, tikmēr UEFA sākusi disciplinārlietu pret abām komandām.

Jau vēstīts, ka Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā "Koln", pēc 20 gadu pārtraukuma atgriežoties Eirokausos, ceturtdien Londonā ar 1:3 (1:0) zaudēja angļu klubam "Arsenal".

Ķelne ir tikai 500 kilometru attālumā no Londonas, tāpēc uz spēli bija devušies aptuveni 20 000 viesu līdzjutēju un tieši viņu uzvedības dēļ mačs sākās stundu vēlāk nekā plānots, jo bez biļetēm esošie viesu līdzjutēji centās iekļūt stadionā.

Uz šo maču "Koln" komandas faniem oficiāli tika piešķirtas 3000 biļetes atsevišķā sektorā, tomēr vairāki tūkstoši Ķelnes komandas atbalstītāju bija pamanījušies tikt pie biļetēm arī uz "Arsenal" komandas fanu sektoriem, tādējādi radot drošības riskus.

foto: Ekrānuzņēmums
"Koln" līdzjutēji Londonas ielās pirms UEFA Eiropas līgas spēles ar "Arsenal".

Tieši par šo faktu, kā viesu fani ieguvuši mājiniekiem domātās biļetes, izmeklēšanu sākusi "Arsenal", kura sadarbosies ar policiju.

"Viņi [Ķelnes līdzjutēji] ir ļoti gudri. Es nezinu, kā viņiem izdevās tikt sektoros, kur sēž mūsu līdzjutēji, taču tas viesu atbalstītājiem izdevās ļoti labi. "Koln" līdzjutēji bija visur," pēc mača atzina "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers.

Treneris pieļāva, ka "Koln" līdzjutēji izmantojuši internetu un tikuši pie "Arsenal" kluba biedru biļetēm. Tāpat tiek pieļauts, ka daudzi "Koln" līdzjutēji biļetes iegādājušies no spekulantiem.

"Sākotnēji pieļāvu, ka spēle nenotiks, jo policija nevēlēsies uzņemties risku, tomēr viņi precīzi novērtēja situāciju. Mēs dzīvojam sabiedrībā, kurā nepieciešamas 100% drošības garantijas, bet redzot, kas notiek pie stadiona, tādu garantiju nebija. Tomēr jāuzteic arī mūsu līdzjutēji, kuri ar šo situāciju tika galā ļoti labi, nesaasinot atmosfēru," bilda "Arsenal" treneris.

Tomēr bez incidentiem neiztika un vismaz pieci līdzjutēji tika arestēti, tāpat kā tribīnēs neliela "Koln" fanu grupa sāka incidentu ar spēles drošībniekiem.

"Mēs veiksim notikušā izmeklēšanu, jo līdzjutēju drošība vienmēr ir bijusi "Arsenal" prioritāte. Izvērtējot visus apstākļus klubs ņems vērā šo pieredzi, lai nekas līdzīgs neatkārtotos nākotnē," teikts kluba paziņojumā.

Savukārt "Koln" vārtsargs Timo Horns kritizēja tos savas komandas atbalstītājus, kuri tribīnēs rīkoja nekārtības, "sagādājot klubam kaunu", bet kluba galvenais treneris Peters Štēgers uzreiz pēc mača no komentāriem atturējās, jo "esmu treneris, mans darbs ir komanda un futbols, bet ne līdzjutēji".

Tikmēr UEFA paziņojusi, ka sākusi disciplinārlietu par šo spēli, kas abiem klubiem draud ar sankcijām. Tiks izmeklēta "Koln" līdzjutēju rīcība nekārtību celšanā, pirotehnikas izmantošanā un priekšmetu mešanā laukumā, savukārt "Arsenal" gadījumā tiks vērtēta trepju bloķēšana viesu līdzjutēju sektorā.

Disciplinārlietas izskatīšana plānota 21.septembrī.

Rudņevs slimības dēļ izlaida iepriekšējo "Koln" maču bundeslīgā un arī nemaz nebija devies ar vienību uz Londonu.

Rudņevs pavasarī palīdzēja "Koln" komandai kvalificēties UEFA Eiropas līgas turnīram, pateicoties piektajai vietai Vācijas bundeslīgā. Vienība ir 1986.gada UEFA kausa fināliste, bet Eirokausos sacenšas pirmoreiz kopš 1997.gada.